Hírek

Folytatódnak a járdafelújítások városszerte

2022. szeptember 09., 23:36

Eddig 9 helyszínen zajlottak munkálatok, most éppen a Barátság utcában újítanak fel egy szakaszt. A teljes projektre csaknem 200 millió forintot költ a város.

Folytatódnak a járdafelújítások városszerte

A Váci Mihály utcában, a KISZ lakótelepi Kőrösi óvodánál, a Csónakázótó melletti járdaszakaszon, a Kassák, a Bolyai és a Szűrcsapó utcában, illetve nemrég a Hunyadi úton, és Gyöngyöshermán-Szentkirályon a Szent István király utcában is újítottak fel járdákat. A munkálatokat márciusban kezdte a SZOVA Zrt. a járdafelújítási program keretében.

Horváth Soma, alpolgármester
"Összesen 9 helyszínen zajlott eddig elég nagy volumenű járdafelújítás, ez majdnem fél km-es, 1 km-es szakaszoknak a rendbetételét jelenti."

Jelenleg a Barátság utca 2-10. előtti szakaszon zajlanak a munkálatok.

Kelemen Krisztián - önkormányzati képviselő
"Ez a járdaszakasz annyira rossz állapotban volt már- soha nem volt felújítva, és 40-45 évvel ezelőtt épült-, hogy az emberek inkább a kerékpárutat használták gyalogos közlekedésre. Ez a járdaszakasz most 180 m hosszan, körülbelül egy 400 négyzetméter felületen újul meg teljesen. Új alapot kapott, szintbe hozzák a csatornafedeleket, illetve az egész kap egy új aszfaltréteget, beleértve egyébként a lépcsőházi bekötőket is.”

Itt még azt is megoldották, hogy a járdák kivezetése egy elkülönített részre essen, így kerekesszékkel és babakocsival könnyebben le lehet jutni a járdáról.
A felújításokra egyébként még két hónap áll rendelkezésre, és már tervek is vannak a folytatásra.

Horváth Soma, alpolgármester
“Szeretnénk még a Derkovitson folytatni a Bem József utcában, illetve a Szűrcsapó utcában egy szakaszt, illetőleg most a Barátság utcában van. Több ütemből áll, most a Barátság utca 10 környékén zajlik ilyen munkálat, és egyébként még kerékpárút felújításra is sor fog kerülni.”

A tervek megvalósítása az időjárási viszonyoktól is függ, illetve attól, hogy a háborús helyzet okozta nyersanyag-ellátási zavarok közepette mennyi aszfalt áll majd rendelkezésre.