Hírek

Folytatódik a női élvonalbeli labdarúgó-bajnokság

2021. október 15., 16:11

A Simple Liga 8. fordulójában vérbeli zöld-fehér rangadót rendeznek. A Haladás-Viktória együttese a bajnoki címre pályázó Győr otthonába látogat.

 

Folytatódik a női élvonalbeli labdarúgó-bajnokság

Remek hangulatban készülnek a szombathelyi női labdarúgók az Illés Akadémia pályáján. A Haladás-Viktória FC együttesének kerete a nyáron átalakult, a szezon első körében kiválóan szerepeltek Székely Tibor tanítványai. A hét lejátszott találkozón 10 pontot gyűjtöttek, megelőzve több nagynevű együttest is. A nyolcadik fordulóban a szombathelyi lányokra egy vérbeli zöld-fehér rangadó vár. Ráadásul a bajnoki címért harcba szálló ETO FC Győr alakulatát a nyitófordulóban sikerült megtréfálni a vasi csapatnak. Hasonlóan kellemes meglepetésben szeretné részesíteni a szurkolókat a folytatásban is a szombathelyi együttes. A Haladás-Viktória FC trénere elégedett a játékosok eddigi teljesítményével, ugyanakkor pontosan tudja azt is, hogy csapatszinten fejlődnie kell tanítványainak.

Székely Tibor - vezetőedző, Haladás-Viktória FC
Alakulóban vagyunk jól indultunk a bajnokságban, azt gondolom lement egy kör negyedikek vagyunk tíz ponttal ez egy vállalható dolog, bent vagyunk a nyolcban a magyar kupában, de tovább szeretnénk fejlődni.

Az augusztus közepén startoló Simple Ligában a szombathelyiek Nagy Vanessza és Gődér Brigitta találataival győzték le 2-0-ra a nyáron megerősödött, több válogatott labdarúgóval kiegészült győri alakulatot. A szomszédvári rangadó ugyanakkor mindkét csapat számára kiemelten fontos. Manganelli-Balogh Henrietta szerint a felfokozott hangulat és a jó csapatmorál a vendégek malmára hajthatja a vizet.

Manganelli-Balogh Henrietta - játékos, Haladás-Viktória FC
Maga a Győr elleni találkozó mindig egy presztízsmérkőzés, mivel nyugati rangadónak szokták mondani. Első fordulóban játszottunk velük, meglepetés eredményt tudtunk szerintem okozni, tehát a Győr extrán fel lesz szívva, motiválja magát. Úgyhogy nagyon nehéz találkozóra fogok számítani, de mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy győztesként hagyjuk el a pályát.

Nem ígérkezik könnyűnek a győri kiruccanás a szombathelyiek számára, hiszen három meghatározó játékos; Marlo Carmen Sweatmann, Urbán Viktória és Szil Tünde sérülés miatt nem állhat Székely Tibor rendelkezésére. Az ETO FC Győr - Haladás-Viktória FC Simple Liga találkozót szombat délben az ETO Stadionban rendezik.