Hírek

Folyik a VAOSZ tekepálya felújítása

2023. november 14., 18:52

Folyik a VAOSZ tekepálya felújítása. Rendbe hozták a tetőt, ezzel megszűnt a beázás, nyílászárókat cseréltek, megújult az öltöző és a vizesblokk. A munka nem áll meg, szeretnék még komfortosabbá tenni a pályát, amit naponta 250-en használnak. Az önkormányzat jövő szeptemberig ingyenes használatba adta a létesítményt a Vasi Tekesportért Alapítványnak, amely jó gazdája a helynek, és mindent megtesz a színvonal növeléséért.

Folyik a VAOSZ tekepálya felújítása

A 60-as években épült a VAOSZ tekepálya, állaga azóta leromlott, nagyobb felújítás nem történt. A tulajdonos önkormányzat kereste a megoldást, és partneri együttműködést alakított ki a tavaly létrehozott Vasi Tekesportért Alapítvánnyal.

László Győző - alpolgármester

"Nagyon jó partnerekre találtunk bennük, és elindult egy együttgondolkodás. Az önkormányzat megcsinálta a tetőt, az alapítvány és a teke közösség pedig egy támogatói körrel folytatta a fejlesztéseket, és jó gazdaként belakták ezt az ingatlant."

A város idén márciustól jövő év szeptember 30-ig ingyenes használatba adta a pályát az alapítványnak, amely vállalta, hogy önkormányzati támogatás nélkül biztosítja a fenntartását. Nagy élet van itt, négy bajnokság zajlik, naponta 250-en tekéznek, a csapatok jó eredményekkel büszkélkedhetnek. Igazi közösségi hely, amire ráfért már a korszerűsítés.

A tető felújítására az önkormányzat 3 millió forintot adott, ezzel megszűnt a beázás. A további felújítást az alapítvány finanszírozta támogatók bevonásával mintegy 10 millió forint értékben: nyílászárókat cseréltek, faburkolat került a falakra, korszerűsítették az öltözőt és a vizesblokkot, hűtő-fűtő klímát szereltek fel, gázkazánt telepítettek és radiátorokat a 11 konvektor helyett, így olcsóbb lesz a fenntartás. További tervek is vannak.

Hegyi Gábor - kuratóriumi elnök, Vasi Tekesportért Alapítvány

"Előttünk áll még az álmennyezet készítése, félig-meddig már kifizettük a lemez- és szigetelőanyagot, előttünk áll a bábuk cseréje, ami több százezer forint pályánként. A dobódeszkát ki kell cserélnünk, mellette a műanyagot ahhoz, hogy jövő nyáron megkapjuk szintén az első osztályú minősítést."

Tóth Kálmán, a sportbizottság elnöke a sajtótájékoztatón elmondta, sport területén ez az első feladatellátási megállapodás, amit kötöttek, a tekések jó gazdái a pályának. László Győző arról beszélt, hogy kiváló partnerre leltek, az alapítvány magáénak érzi a létesítményt. Hasonló konstrukciót más sportszervezetekkel is el tudnak képzelni a jövőben. Az alapítvány elnöke megköszönte a bizalmat, és örömét fejezte ki, hogy kulturált környezetet sikerült kialakítani a sportolók számára. Hegedüs András, az alapítvány sportmenedzsere emlékeztetett: ez az egyetlen tekepálya a városban, ennek megfelelően jól kihasznált. Az önkormányzat félautomata defibrillátort ajándékozott az alapítványnak, amit a pálya közelében helyeznek el. László Győző azt kívánta, soha ne legyen rá szükség. A sajtótájékoztatót követően ki lehetett próbálni a tekepályát, sokan éltek is a lehetőséggel.