Hírek

Felújították a Boldog Brenner János Óvoda udvarát

2022. szeptember 29., 16:35

Tegnap adták át ünnepélyesen a gyerekeknek. Egy kis zarándokhelyet is kialakítottak, az udvarra került egy Mária szobor, amit Székely János megyéspüspök áldott meg.

Felújították a Boldog Brenner János Óvoda udvarát

Színes, modern játékok sorakoznak a Boldog Brenner János Óvoda udvarán, ezeket is használhatják ezentúl a gyerekek. Ünnepélyesen adták át a felújított óvoda udvart az apróságoknak. Az igazgató köszöntője után a Szív csoportosok táncos előadása következett.

Az udvaron egy kis zarándokhelyet is kialakítottak egy Mária kegyszoborral. Ezt Székely János megyéspüspök áldotta meg az átadón. Beszédében azt kívánta a gyerekeknek, hogy az udvaron mindig boldogan, békében játszhassanak együtt.

Székely János - megyéspüspök
"Azt kívánom az óvodának meg nektek is  gyerekek, hogy ebbe a kertbe hívjátok meg mindig Jézust. Ő is legyen itt. Ő nem látható, de itt a szívünkben. Hívjátok meg Jézus édesanyját Szűz Máriát. Nagyon örülök, hogy itt van a szobra a kertben."

Az óvoda 26 éve költözött a jelenlegi helyére, viszont az épület sokáig az önkormányzat tulajdonában állt. Mióta az egyház fenntartásába került, elkezdődtek a felújítások.

Pintérné László Ildikó - óvodavezető
"Két éve került az egyház fenntartásba maga az épület is és az udvar is. A fenntartó kezdeményezte egy országos óvodafejlesztési projektből a felújításnak a megvalósítását, úgyhogy 2 éve az épületünk készült el, és akkor az idei nyáron, július elejétől fogva két hónapig tartott amíg az egész óvodaudvar felújításra került. Itt érteni kell a játékok cseréjét és a kerítés megújítását is."

A felújítás során egyébként az udvar területét bővíteni kellett, így a kerítést egy kicsit távolabb építették fel. Ebben Horváth Soma alpolgármester segített az óvodának.