Hírek

Felújított önkormányzati bérlakást adtak át az Óperint utca 17. szám alatt

2023. július 21., 17:27

Felújított önkormányzati bérlakást adtak át az Óperint utca 17. szám alatt. A mintegy 3 millió forintos felújítással a beköltöző, kerekesszékes lakó igényeire szabták az ingatlant.

Felújított önkormányzati bérlakást adtak át az Óperint utca 17. szám alatt

Rámpa vezet a bejárati ajtóhoz , és a kilincs magasságában vannak a villanykapcsolók abban az Óperint utcai lakásban, ahová Gábor költözik. Miután elnyerte a bérlés lehetőségét, végigkövette a felújítás folyamatát.

Halász Gábor

– Nem akartam azt, hogy bárkinek is plusz költséget vagy plusz terhet akasszak a nyakába azzal, hogy tart az átalakítás és esetleg valami nem jó helyre kerül, és inkább célszerűnek tartottam azt, hogy inkább mindent úgy alakítsunk ki, hogy az tényleg élhető legyen és ne okozzon a későbbiekben sem problémát.

A felújítás nem jelentett plusz költséget azon felül, amennyibe egyébként is került volna: mintegy 3 millió forintot költöttek.

Meizner Vera városüzemeltetési igazgató, SZOVA Nonprofit Zrt.

– Természetesen egy előzetes költségvetés-tervezés előzi meg minden egyes lakás felújítását, mint ahogy ezt is, tehát itt is az igényekre szabva. Itt az volt a feltétel, hogy a mozgássérült bérlőjelölt részére legyen megfelelő a lakhatás, de ezt egy előzetes költségtervezés előzte meg.

Szinte egyénre szabták a lakást: hogy Gábor a mozgáskorlátozottsága ellenére biztonságban élhesse a mindennapjait.

Szuhai Viktor tanácsnok

– Nagyon fontosnak tartom azt, hogy ilyen együttműködés alakult ki az önkormányzat, illetve a SZOVA és az új, kijelölt bérlő között, mert ez is azt mutatja, hogy az önkormányzat gondoskodik, tehát próbál segíteni ott is, ahol nehézségek vannak, ahol sokkal nehezebb helyzetben élő emberek vannak, nyilván a lehetőségek korlátozottak, de ettől függetlenül ez is egy nagyszerű példája a segítés akarásnak és a szándéknak.

Már csak néhány apróság és a beköltözés van hátra.

Halász Gábor

– Most már azt mondhatom, hogy akár ebben az állapotban is sokkal könnyebben boldogulok, mint azt valaha is gondoltam.

A SZOVA több mint 2100 önkormányzati, elsősorban szociális lakáscélú ingatlant kezel – azok korszerűsítésen folyamatosan dolgoznak. Gábor számára nagy lehetőség a lakás, hiszen ez biztosítja az önálló életet számára. Vannak céljai, tervei, azok között említette, hogy a háztartása hamarosan egy kutyával bővülhet.

Sok boldogságot Gábor! Nagyon szépen köszönöm mindenkinek.