Hírek

Felfestették és kitáblázták az elektromos rollerek lerakási pontjait a városban

2023. augusztus 24., 22:46

Felfestették és kitáblázták az elektromos rollerek lerakási pontjait a városban

Felfestették és kitáblázták az elektromos rollerek lerakási pontjait a városban

Az aszfaltos felületeken zöld festékkel, a füves területeken táblával jelölték ki a rollerparkolókat a belvárosban és környékén. Több mint száz ilyen lerakási pont létesül, még folyamatban van a kialakításuk. Később majd csak itt lehet letenni a LIME-rollereket. Az a cél, hogy rendezett maradjon a város, és a felhasználók ne hagyják szanaszét a járműveket.

Németh Ákos - zöldtanácsnok

"Csak és kizárólag adott lerakási ponton lehet lerakni a rollert, sehol máshol nem engedi meg az applikáció, aki mégis máshol hagyja, annak tovább pörög a bérleti díj. Ez a belváros és a lakótelepek, a KISZ, a Joskar-Ola, Derkovits. A családi házas övezetekben szabadon lehet használni és othagyni a rollereket. Így próbáltuk összehangolni, hogy elég rugalmas legyen a rendszer, jól használható legyen, de őrizzük meg a rendet is városban."

Jövő héten további lerakási pontokat jelölnek ki, amelyek majd az applikációban is megjelennek. A mostani, 3-4 hetes átmeneti időszakban azt figyeli a szolgáltató, hogy maguktól is használják-e az emberek a parkolóhelyeket. A tapasztalatok pozitívak.

Irmai Krisztián - ügyvezető helyettes, Lime Technology Kft.

"A felhasználók elég edukáltan használják ezeket a pontokat annak ellenére is, hogy még nincs kötelezően feltéve a parkolás, egyelőre átmeneti fázisban vagyunk, felfestés és pontosítás alatt vannak a pontok, jövő héten válik a rendszer teljessé. Ez az időszak arra szolgál, hogy megnézzük, hogy a felhasználók maguktól, mennyire teszik oda a lerakó pontokra. A tapasztalat azt mutatja, hogy ez nagyon pozitív."

A Fő tér és környéke, valamint a közparkok továbbra is tiltott zónának számítanak, ahol automatikusan leállnak a rollerek. A lerakási pontos övezetben csak a kijelölt helyeken lehet hagyni a járműveket, míg a külvárosban bárhol szabad parkolni. Utóbbiaknál a szolgáltató rakja össze adott pontra a járműveket - ahogy eddig is. Az elektromosroller-kölcsönző hálózat az induláskor nagy lendületet vett, és a mai napig népszerű.

Irmai Krisztián - ügyvezető helyettes, Lime Technology Kft.

"Bejött az, amire számítottunk, egy rollert legalább 2,5-szer használnak egy nap. Ez erős mutató nagyvárosok tekintetében. Sopronnal, Székesfehérvárral, Szegeddel van egy szinten Szombathely, ami szintén jelentős felhasználással bír."

Ha később több lerakási pontra lesz igény, tovább bővítik a hálózatot. Ha élesedik a rendszer, nem érdemes tiltott helyen hagyni a rollereket, mert sokba kerülhet.