Hírek

Felemásra sikeredett a 2021-es év a LEO Karate-do Sportegyesület számára

2022. január 19., 19:14

Somogyi Dávid diákolimpiai 3. helyet szerzett, ugyanakkor a járványhelyzet miatt több rendezvényt törölt a szakszövetség.

 

Felemásra sikeredett a 2021-es év a LEO Karate-do Sportegyesület számára

Szinte valamennyi sportágat mélyen érintette a koronavírus-járvány. A megszorító óvintézkedések korlátozták az edzéseket, emellett a bizonytalan versenyrendezés is megnehezítette az szakedzők és sportolók életét. Nem volt ezzel másként a szombathelyi LEO Karate-do Sportegyesület sem. A karatékák becsülettel dolgoztak az év során, de szinte valamennyi kiemelt versenyüket elhalasztották vagy törölték. Gál Róbert vezetőedzővel igyekeznek a sportolók fitten tartani magukat egy esetleges erőpróbára. A trénereknek azonban nincs könnyű dolguk.

Gál Róbert - elnök/vezetőedző, LEO Karate-do SE Egyesület
Nagyon nehéz napra készen tartani bárkit is, főleg úgy, hogy nincs meg a teljes létszámunk. Vannak akik különböző okokból hetekig nem jönnek, utána megint jönnek. Nehéz újból visszarázódni, szinte majdnem újra kell kezdeni, így nem egyszerű. Próbálunk optimisták lenni, hogy szervezzük a saját versenyünket a Goju Kupát, egy nemzetközi versenyt, ami eddig mindig meg volt tartva.

Az egyesület egyik versenyzőjének életében a 2021-es esztendő mégis fontos állomás volt. Somogyi Dávid az országos diákolimpiai döntőben - ahol zömmel fővárosi ellenfelei voltak - bronzérmet szerzett. Az ifjú karatéka reménykedik abban, hogy idén több versenyen bizonyíthatja rátermettségét. Szeretne dobogóra állni, ahányszor csak lehet.

Somogyi Dávid
2022-re azt szeretném, hogy legyenek versenyek, mert anélkül nehéz. A versenyeket pedig meg szeretném nyerni, ami úgy van. A rangosokon pedig érmet szeretnék szerezni.

A versenynaptár elkészültéig fizikális és technikai edzésen vesznek részt a karatékák heti rendszerességgel. Az egyesület sportolói a volt szentkirályi iskola tornatermében készülnek a szezon kezdetére.