Hírek

Ezentúl minden év december első péntekje a magyar vállalkozók napja lesz

2023. december 04., 19:00

Ezentúl minden év december első péntekje a magyar vállalkozók napja lesz - ezt is bejelentették a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége 35. születésnapi rendezvényén, ahol beszédet mondott Orbán Viktor miniszterelnök is. 28 elismerést adtak át, köztük az Év Vállalkozója díjakat.

Ezentúl minden év december első péntekje a magyar vállalkozók napja lesz

A vállalkozók napja tisztelgés a magyar gazdaság legfontosabb szereplői előtt. A szektort továbbra is összefogás, a jó ügyért való tenni akarás jellemzi.

Eppel János – elnök, VOSZ

"Közösségben élünk, alkotunk ... nagyon-nagyon sok ponton."

Orbán Viktor miniszterelnök beszédében reményét fejezte ki, hogy a vállalkozók sikeresek lesznek és mindebből az ország felemelkedése, vagyis a közhaszon növekedése áll majd elő. Hozzátette: a politikai vezetők felelőssége és munkája, hogy ezt úgy igazgassák össze, hogy a vállalkozók magánsikere az egész ország sikerévé váljon. Az idei év nehéz volt, a jövő évi kilátások azonban már kedvezőbbek.

Varga Mihály - pénzügyminiszter

"A 2022-es, 23-as évet nagyon nehéznek éreztük, a jövő év kedvezőbb lesz, látszanak a gyógyulás jelei ... konszolidálódtak."

A vasi vállalkozók is bíznak a kedvező fordulatban.

Szárnyas János - elnök, VOSZ Vas Vármegyei Szervezet

"Inkább bízni tudunk a jövő évben ... folytatni a munkánkat."

Az eseményen 28 elismerést adtak át, köztük az Év Vállalkozója díjakat. Vas vármegyéből Mercs Péter, a Kámon Hús Kft. ügyvezetője kapott kitüntetést.