Hírek

Ezek a témák szerepelnek a novemberi közgyűlés programjában

2023. november 29., 16:51

Szén-monoxid érzékelők beszerzését finanszírozza az önkormányzat az érintett háztartások számára. Változik a lakbértámogatás feltételrendszere. A mentőszolgálat veszi át december elsejétől az orvosi ügyelet működtetését. Többek között ezek a témák szerepelnek a novemberi közgyűlés programjában. 12 napirendi pontot nyilvánosan, hármat zárt ülésen tárgyalnak a képviselők. A csütörtökön 9 órakor kezdődő ülést élőben követhetik a Szombathelyi Televízió műsorán és Facebook-oldalán.

Ezek a témák szerepelnek a novemberi közgyűlés programjában

A két közgyűlés közötti beszámolóban szerepel, hogy jövő áprilisban távozik Palatka János, a Váci rendelő házi gyermekorvosa. Az életpályamodellben részt vevő doktor értékesítheti a praxist, és időarányosan visszafizeti az önkormányzati támogatást.

Megszüntette a Miniszterelnökség a szentkirályi bölcsőde kapcsán indított szabálytalansági eljárást, a beruházás akadálytalanul folyik.

A 11-es Huszár út 6. szám alatt működik tovább a központi orvosi ügyelet, amit december elsejétől az Országos Mentőszolgálat üzemeltet 2024 végéig. Három ápoló-diszpécser és három gépkocsivezető munkaviszonya szűnik meg, végkielégítésük 30 millió forintos költségéhez 18 milliót tesz hozzá az önkormányzat.

Szén-monoxid érzékelő beszerzését finanszírozza az önkormányzat nyílt égésterű fűtőeszközöket használó háztartások számára: utólag kell bemutatni a készülék vásárlásáról szóló számlát december elsejétől, és az összeget 15 ezer forintig visszatéríti a város.

A belvárosban élő családok számára második autóra is kiterjesztenék a kedvezményes szürke parkolóbérletet.

Változik a lakbértámogatás feltételrendszere: a négyzetméterenként járó juttatás 2000-ről 2500 forintra, a jogosultság jövedelemhatára 142 500-ról 185 250 forintra, három vagy több fős háztartások esetében 85 500-ról 128 250 forintra nő, így többen igénybe vehetik a támogatást. A havonta adható maximális támogatás összege 30 ezerről 40 ezerre emelkedik. A nyugdíjminimum tízszerese helyett a 13-szorosát veszik figyelembe jövedelmhatárként az önkormányzati bérlakások kiutalásánál. A változások 50 millió forint plusz kiadást jelentenek a költségvetés számára.

Két új tagot választanak a bűnmegelőzési bizottságba, Gulyás Ferenc és Balogh Gábor helyett az új városi rendőrkapitány, Koncz Gabriella és Verasztó István közrendvédelmi osztályvezető ülhet be a testületbe. A képviselők tárgyalnak önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok éves beszámolójáról és üzleti tervéről, valamint rendeletek technikai jellegű módosításáról. 2026. november 30-ig újrakötik a szerződést a szippantott szennyvíz begyűjtését végző vállalkozóval, az önkormányzat veszteségpótlást fizet a cégnek. Határoznak arról is, hogy nem él a város egy Farkas Károly utcai telket és egy Károli Gáspár téri lakást érintő elővásárlási jogával. Zárt ülésen kulturális kitüntetésekről, lakbértámogatási kérelemről és a SZOMHULL vezetői megbízásáról határoznak.