Hírek

Éves nyári szünetét tartja hétfőtől a Berzsenyi Dániel Könyvtár

2023. augusztus 03., 18:00

Éves nyári szünetét tartja hétfőtől a Berzsenyi Dániel Könyvtár, augusztus 20.-ig bezárnak. Addig azonban a megszokottnál több könyvet és hanganyagot kölcsönözhetnek az olvasók, ráadásul tovább is maradhatnak náluk a kiadványok. A nyitás hetében két új kiállítással is várják az érdeklődőket.

Éves nyári szünetét tartja hétfőtől a Berzsenyi Dániel Könyvtár

Lányos apa - Grecsó Krisztián könyve az egyik legkeresettebb kötet az olvasók körében. Ezt és a többi újdonságot, de a régebbi kiadványokat már csak péntekig lehet kivenni a könyvtárból. Hétfőtől ugyanis nyári szünetre vonul az intézmény egészen augusztus 20-ig.

Baráthné Molnár Mónika - igazgató, Berzsenyi Dániel Könyvtár
“Ez két hét olyan leállás, amelyben egyáltalán nem dolgozik a könyvtár, de ilyenkor sem hagyjuk magára az olvasókat, mer 0-24 órás elérésben az online katalógusunk, honlapunk elérhető, ilyenkor az olvasók tájékozódhatnak róla, hogy milyen új megjelenésű dokumentumok kerültek a könyvtár állományába, a már kikölcsönzött könyvekre előjegyzést vehetnek fel, a még ki nem kölcsönzöttekre pedig foglalást.”

A Vasi Digitális Könyvtár is szünet nélkül rendelkezésre áll. A könyvek szerelmesei a szünet előtt hosszabb időre, több kiadványt vihetnek haza.

Baráthné Molnár Mónika - igazgató, Berzsenyi Dániel Könyvtár
“Lehetővé tettük azt, hogy a zárás előtt sokkal nagyobb mennyiségben lehet kölcsönözni bekötött dokumentumokat, könyveket és bekötött időszaki kiadványokat korlátlan mennyiségben, CD-ket, hangoskönyveket 30-at, és DVD-t húszat lehet hazavinni.”

A központi könyvtár, a Hunyadi, Jáki úti és a szentkirályi fiókkönyvtár augusztus 21-én, a kámoni fiókkönyvtár 27-én nyit ki újra. 

Baráthné Molnár Mónika - igazgató, Berzsenyi Dániel Könyvtár
“Ez egy megérdemelt pihenés, várva várt egyben kivett kétheti szabadságolás, Minősített könyvtár cím pályázatot adtunk be, tehát nagyon sokat dolgoztak a kollégák ebben, tehát tényleg két hét olyan kikapcsolódás lesz, amelyben erőt gyűjtünk ahhoz, hogy ősztől újra teljes erővel tudjunk az olvasók rendelkezésére állni.”

Az újranyitás után nem sokkal máris két új kiállítás nyílik: a földszinten Tihanyi Mária amatőr alkotó festményeit lehet megnézni, az első emeleten pedig Magyar Zoltán régi fényképezőgép-gyűjteményéből rendeznek be tárlatot.