Hírek

Év elején új otthonra lelt a Szombathelyi Darts Club Sportegyesület

2023. április 17., 19:32

Év elején új otthonra lelt a Szombathelyi Darts Club Sportegyesület, amely idén sem hagyja versenyek nélkül a sportág szerelmeseit. A Magyar Darts Liga-forduló mellett az egyesület saját szervezésű open-sorozatára a szomszédos vármegyékből is érkeznek résztvevők.

Év elején új otthonra lelt a Szombathelyi Darts Club Sportegyesület

Szinte valamennyi hétvégén tábla elé állhatnak a Szombathelyi Darts Club kötelékébe tartozó versenyzők. Az egyéni és csapatbajnoki mérkőzések mellett ligafordulókon és az open-sorozatban is bizonyíthatnak a sportbarátok. Nagy hangsúlyt fektet a klub vezetősége az amatőrök versenyeztetésére, amelyhez egyre többen csatlakoznak. Az Open-sorozat második állomására távolabbról is érkeztek versenyzők.

Csóka András - elnök, SZDCSE
- Az előző fordulóban 33 játékos nevezett, a mai napon már azt gondolom, hogy már jelentős 40 fővel tudtunk elindulni. Egyre több arc érkezett ide a mai vesenyre, s azt gondolom, hogy egyre szélesebb lesz az éreklődők köre.

A szombathelyi klub kötelékébe tartozó valamennyi kiemelt versenyző nyilat ragadott. Dobos Dávid és Kámán Lehel párosát kívánta megszorongatni Csóka Dániel is, aki a korosztályos válogatott tagjaként csapatbajnoki aranyérmet szerzett Ausztriában, néhány héttel ezelőtt pedig a Magyar Darts Liga Fordulóban is dobogóra állhatott.

Csóka Dániel - játékos, SZDCSE
- Ugye az előző fordulóban, ami az első volt ott Én lettem a második, úgyhogy most szeretnék megint a TOP 3-ba kerülni. Egyelőre most a csoport megy, ott eddig mindkét meccsemet megnyertem 2-0-ra, egyelőre úgy tűnik megy a játék. Aztán a későbbiekben bármi lehet. 

A megszokott forgatókönyvtől ezúttal sem tértek el a szervezők, és a csoportkörök után egyenes kieséses szakasszal folytatták szereplésüket a legjobbak. Izgalmas és fordulatokban gazdag mérkőzéseken dőlt el a továbbjutás. Csóka Dániel ezúttal is bizonyította, hogy érdemes lesz odafigyelni rá, hiszen az előkelő 5. helyet szerezte meg. A döntőben a felnőtt válogatott Kámán Lehel remekelt, felülmúlva csapattársát és a szombathelyi egyesület elnökét, Csóka Andrást.