Hírek

Európa legerősebb emberei látogattak Szombathelyre

2024. május 08., 15:22

Európa legerősebb emberei látogattak Szombathelyre, itt rendezték ugyanis az U105 kilogrammosok mezőny Európa-bajnokságát. A hazai színeket Gadó András képviselte, aki végig nagy csatában volt a bronzéremért, végül a negyedik helyet szerezte meg.

Európa legerősebb emberei látogattak Szombathelyre

Pénteken és szombaton ismét Szombathelyre figyeltek az erősportok kedvelői, hiszen a vasi vármegyeszékhely adott otthont a sportág egyik legnívósabb versenyének.

Varga Jenő - tiszteletbeli elnökhelyettes, Magyar Erősember és Erősport Liga

Gadó András amikor megalakította ezt az egyesületet, akkor nagy léptékben gondolkodott. S ennek a nagy gondolkodásnak egyik eredménye az, hogy Szombathelyre került az Erősember Európa-bajnokság méghozzá az U105 kilogrammban. Andrásnak szurkolhatunk mellette még két magyar versenyző is van. Európából a legerősebb emberek érkeztek ide, Szombathelyre.

A 20 versenyzőt felsorakoztató kontinensviadalnak nagy reményekkel vágott neki a hazai közönség támogatását is élvező, korábbi többszörös országos bajnok Gadó András. Az első három versenyszámot követően a harmadik helyen állt a szombathelyi erősember, akinek meggyűlt a baja az időjárásal.

Gadó András - versenyző

Így van, a mai napot a harmadik helyről kezdhetem. Tegnap a kamionozásnál az első számnál pont nálam esett le az eső, ez csúszóssá tette a talajt. De nem foglalkoztunk vele, ezeket a feltételeket kell elfogadni. Ott ha egy kicsivel jobb tudott volna lenni az eredmény... Ott az erőnyomásnál sikeres gyakorlatom volt, végén pedig az autó felhúzásnál szintén holtversenyben a harmadik helyen tudtam jönni, ezzel az egész napot is harmadik helyről várhattam, úgymond a második nap folytatását.

A korainak számító májusi időpont dacára valamennyi versenyző alaposan felkészült: valamennyi versenyszámban csupán néhány másodperc vagy ismétlésszám döntött. Gadó András hordótartásban és lengősúly-cipelésben is őrizte dobogós helyezését, végül nagy csatában csúszott le az éremről, és végzett a negyedik helyen. Az első a lengyel Marczewski lett, megelőzve cseh és finn riválisát.