Sárga Zebra

Hírek

Érezd Szombathelyt!

2022. május 10., 19:10

Mozi, színház, koncert, családi programok - 24 helyszínen 82 féle eseménnyel várja az Érezd Szombathelyt! sorozat idén a látogatókat május 20-tól egészen szeptember végéig. A részleteket sajtótájékoztatón ismertették a szervezők hétfőn a Történelmi Témaparkban.

 

Érezd Szombathelyt!

A Savaria Rézfúvósok zenéje vezette fel az Érezd Szombathelyt! idei programsorozat nyitó sajtótájékoztatóját. Nemény András polgármester elmondta, a sorozatot a covid ideje alatt hívták életre, de a sikerre való tekintettel folytatják. Horváth Soma alpolgármester kiemelte: régóta nagy igény van a karnevál mellett más nyári fesztiválra is. Az idei kavalkádban tíz szervezet működik együtt - többféle műfajjal is lehet majd találkozni a színháztól a könnyűzenéig. A Történelmi Témapark is megtelik eseményekkel, amelynek tavaly nyár óta a Savaria Turizmus Kft. a gazdája.

Grünwald Stefánia-igazgató, Savaria Turizmus Nonprofit Kft.
,, Az egyik az éppen itt a Ferences kertben , a helyszínen tervezett úgynevezett Ferences Lounge -piknik koncertünk , ami azon túl, hogy nagyon kiváló zenei aláfestés mellett zajlik majd , evésre, ivásra is ad majd alkalmat . Helyi borokat lehet majd kóstolni, Vas megyei borokat , illetve helyi termékekből készült kóstolókat állítunk össze.,,

Május 20-án virágvásár nyitja az idei programdömpinget. Olyan hagyományos események is sorra kerülnek mint  a Bloomsday, a Lamantin Jazz Fesztivál, a városi gyermeknap, a Quadrille, vagy a Szentivánéj. Zárásként Kutya jó napot tartanak, útban a ,,Kutyabarát város,, cím felé. Az AGORA is számtalan kitelepüléssel készült.

Horváth Zoltán - igazgató, Agora Savaria Kulturális és Médiaközpont
,,Tavalyi évben ez már egy bejáratott programjává vált Szombathelynek a már akkor megszokott és nagyon jól bevált programokat próbáljuk visszaemelni az idei évben is, így lesz családi nap a Kresz parknál , lesz két alkalommal családi napunk a Csónakázó tónál , és hát a nagyon emlékezetes mozi vetítések is megtartásra kerülnek.

A zenés kertmoziban például a Mamma Mia, a Hair és a Jézus Krisztus Szupersztár pörög az Emlékműnél. A Weöres Sándor Színház képviseletében Szabó Tibor számolt be saját- és vendégeseményeikről, valamint a május 27. és 29. között esedékes összművészeti hétvégéről.

Szabó Tibor - igazgató, Weöres Sándor Színház
,, Lesz néptánc, lesz jazz koncert , lesz komolyzenei koncert , lesz Pilinszky megzenésített versekből készült előadás , lesz a névadónkról Weöres Sándorról készült irodalmi előadás , lesz egy közös programunk a Berzsenyi Megyei Könyvtárral , közösen amely a szombathelyi Thália, a szombathelyi színjátszást mutatja meg egészen ókortól napjainkig.,,

A hétvége záróakkordja a Holdbeli Csónakos-díj átadása lesz, a szavazatokat május 22-ig lehet leadni. Stekovics Gáspár és S.Horváth Ildikó  közös kiállítása a Teljesség felé címet kapja. A Karnevál Színház helyett idén Hernádi Judit és Kern András érkezik Valódi hamisítvány című előadásukkal. A részletes programot megtalálják az interneten. Felirat: visitszombathely.com/hu/erezd-szombathelyt.hu