Hírek

Emelőkosaras járművet vásárolt nemrég a Szompark

2024. február 20., 19:28

Emelőkosaras járművet vásárolt nemrég a Szompark, amelynek segítségével a magasabb fákat is meg tudják metszeni, így nem mindig kell alvállalkozót megbízni a feladattal. A megkímélt állapotú autó 11 millió forintba került.

Emelőkosaras járművet vásárolt nemrég a Szompark

A tél a fametszések időszaka. Az alacsonyabb egyedeknél elegendő a motorfűrészt használni, a magasabb fákat viszont csak darus autó kosarából lehet elérni. Utóbbi feladatot a Szompark eddig alvállalkozóval végeztette, legutóbb néhány napja például a Sas utca magas fáit is így metszették meg. Mostantól azonban már saját emelőkosaras autója van a parkfenntartó cégnek, így nem feltétlenül kell minden esetben alvállalkozót megbízni.

Izer Gábor - ügyvezető, Szompark

"Előfordulhat, amikor a szezon letelik, hogy nem tudjuk egyik napról a másikra ugrasztani az alvállalkozót, ha valami fontos vagy gyors dolog van, és erre vettük ezt a gépet, ami rugalmasabb munkavégzést biztosít."

A kosarat 17 méter magasra lehet felemelni, általában ketten dolgoznak benne, egyikük fűrészel, másikuk az ágak eltávolításában segédkezik. Legutóbb a Csónakázó-tónál, a Wagner András sétányon volt szükség a frissen beszerzett járműre, egy magas fűzfa ágait nyesték vissza. Az elmúlt két évben komoly gépfejlesztés történt a városi parkfenntartó cégnél, nagyteljesítményű fűnyírógépeket, rézsűkaszás traktort, öntözéshez tartálykocsit is vásároltak. Csak az emelőkosaras jármű hiányzott a flottából. Mivel ez az egyetlen ilyen gép az önkormányzati cégek között, szükség esetén kölcsönadhatják, és nem kell bérelni. A használt, de megkímélt állapotú jármű közel 11 millió forintba került.