Vackor karácsonya
Újévi Operettgála

Hírek

Eltűnt fagylaltpénz után nyomoznak a héten a Söptei úton

2023. július 21., 17:27

Eltűnt fagylaltpénz után nyomoznak a héten a Söptei úton, ahol a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság dolgozóinak gyerekei vehetnek részt napközis táborban. Miközben a fagylaltpénz-tolvaj kézre kerítésén dolgoznak, a mintegy 50 diák megismerkedik a rendőri munka sokszínűségével.

Eltűnt fagylaltpénz után nyomoznak a héten a Söptei úton

Olyan ujjlenyomatot találunk, ami nincs köztetek, akkor az valószínűleg az elkövetőnké lesz, aki a fagyipénzeteket elvitte.

A bűnügyi technikusok teljes technikai arzenálját bevetették, hogy nyomra bukkanjanak a fagylaltpénz keresése közben. Az ujjlenyomat-adással „tisztázták magukat” a táborozók, hiszen az ő nyomaik teljesen jogosan vannak ott mindenütt a Söptei úti épületben. Az elsőre láthatatlannak tűnő nyomok sem fogtak ki a táborozókon.

Van nekem egy ilyen ecsetem, ami egy mágnesecset, és ez a por, amiről már beszéltem, hogy UV-fényre reagál, ez egy vasreszeléket tartalmazó por.

A por és az UV-fény segítségével újabb nyomot rögzíthettek a gyerekek a fagyipénztolvaj nyomában. Megtudták, hogy az ajtó is árulkodó felület lehet, és azt is, hogy hogyan találnak ujj- és tenyérnyomokat. Természetesen nem elég nyomra bukkanni, jelölni is kell, rögzíteni. Ennyire részletes betekintést kaptak a táborozók a bűnügyi technikai munka rejtelmeibe, és amikor nem nyomokat rögzítenek, akkor sem unatkoznak.

Farkas Ármin Ákos
Hát volt bankrablás, amikor a segédek betörtek hozzánk és ellopták a fagyipénzünket, sajnos nem tudta megakadályozni, nagyon nehéz volt, erősebbek és nagyobbak voltak.

Még vadnyugatot idéző körözési felhívással is igyekeztek a rablók nyomára jutni a gyerekek.

Seffer Lilla r. őrnagy, sajtószóvivő, Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság
Hat és 12 év közötti, rendőrségi dolgozók gyermekeinek szerveztük a tábort, amelynek célja egyrészről az, hogy betekintést nyerhessenek a gyerekek a különböző szakterületek munkáiba, úgy mint a bűnügyi technika, akár a kutyás rendőröknek a feladataiba, egy baleseti helyszínelőnek a mindennapjaiba. Továbbá cél volt nyilván az is, hogy a szülőknek a dolgát megkönnyítsük a szünidő idejére.

Négy héten át tart a napközis tábor, heti váltásban, körülbelül 50-50 gyermek ismerkedik a sokszínű rendőri munkával.