Hírek

Előválasztás - Közös sajtótájékoztatót tartott a három szombathelyi képviselőjelölt

2021. szeptember 15., 13:33

Két nappal az ellenzéki előválasztás kezdete előtt közös sajtótájékoztatót tartott a Fő téren a szombathelyi választókerület három képviselőjelöltje. Czeglédy Csaba, Koczka Tibor és Ungár Péter mindenkit szavazásra biztatott. Hangsúlyozták, hogy nem ellenségek, hanem ellenfelek, és bármelyikük nyer, a másik két jelölt felsorakozik mögötte. Elhangzott néhány technikai információ is a szavazásról.

 

Előválasztás - Közös sajtótájékoztatót tartott a három szombathelyi képviselőjelölt

A Fő tér lesz az előválasztás egyik helyszíne, itt tartott sajtótájékoztatót a véghajrában a három szombathelyi jelölt. A DK-s Czeglédy Csaba az elmúlt 31 év legnagyobb vívmányának nevezte, hogy a lakosok előválasztáson dönthetik el, ki mérkőzhet meg a Fidesz jelöltjével. Hangsúlyozta, ők hárman nem ellenségek, hanem ellenfelek.

"Hónapok óta készülünk a most szombaton induló szavazásra, Szombathelyen ez nincs lejátszva, komoly tétje van."

Koczka Tibor az Új Világ Néppárt színeiben indul, amely hetedikként csatlakozott az ellenzéki összefogáshoz. Reményét fejezte ki, hogy sikerül megszólítani a bizonytalanokat, és mindenkit szavazásra biztatott.

"A mi közös célunk a kormányváltás és a politikai kultúraváltás."

Szeptember 18-tól 26-ig tart az előválasztás. Ungár Péter, az LMP jelöltje felemelő kilenc napra számít.

"Ez a verseny már eddig megmutatta, milyen lehet a kormányváltás után létrejövő demokratikus Magyarország, hogy vannak viták, de azokat kulturáltan, nem egymás személye ellen folytatjuk le."

Mozgó sátrat állítanak a Domusnál, a Joskar-Olán és a KISZ-lakótelepen. Lakcímkártyával és személyi igazolvánnyal, nyilatkozat kitöltését követően adhatják le szavazataikat a szombathelyiek és a környékbeli 11 település lakói, de online is lehet voksolni. Részletek az elovalasztas.hu oldalon. A jelöltek felhívták a figyelmet arra, hogy Szombathelyen 5000 résztvevőre számítanak, az első napon érkezhetnek a legtöbben, sorbanálláskor mindenki legyen türelmes.