Hírek

Először rendezett húsvétváró programot a Keleti Városrész Egyesület

2024. április 02., 16:23

Először rendezett húsvétváró programot a Keleti Városrész Egyesület. A szervezők a táncos-zenés produkciókkal a felnőtteket, az arcfestéssel, a nyuszisimogatóval és játékos állomásokkal pedig a gyerekeket célozták meg.

Először rendezett húsvétváró programot a Keleti Városrész Egyesület

Bővítette kínálatát a Keleti Városrészért Egyesület, amely a családokat hívta és várta nagyszombati húsvétváró rendezvényére. Az időjárásnak köszönhetően valamennyi korosztály kilátogatott a helyszínre, a Nyitra utcai iskola udvarára.

Németh Krisztián - elnök, Keleti Városrészért Egyesület

A környéken élő gyerekeknek és szülőknek próbáltunk egy kis színt vinni az életükbe ezzel a húsvétvárással, mert ilyen program még nem volt itt az Éhen Gyula lakótelepen és úgy gondoltuk, hogy első blikkre ugyanúgy összehívjuk azt a közösséget, amit mi nagyon szeretünk, itt a környéken. S megcéloztuk a családokat, ugye a múlt héten egy kicsit az idősebbeké volt a főszerep a kolbásztöltésen, de ezen a héten megcéloztuk a családokat.

A legkisebbek különböző játékos feladatokon vehettek részt. Az állomásokon ügyességükről, logikai készségükről is számot adtak a gyerekek. Akadtak olyanok, akik többször is teljesítették a kihívásokat. A játékos vetélkedő mellett arcfestés és kézművesség is várta a kicsiket, de a legnagyobb sikert az élőnyuszi simogató állomás aratta. Az idősebbek számára különböző zenés-táncos produkció, valamint vicces családi fotó készítésének lehetősége is színesítette a programot.

"Egy, kettő, három, négy - kis őzike hová mégy..."

A Tarisznyások zenekar mellett bemutatót tartott az Ungaresca néptáncegyüttes, kimondottan erre az alkalomra állították össze műsorukat. Hazai közönség előtt tartott főpróbát a Nyitra Freetime Sportegyesület, amelynek tagjai a klasszikus dallamokat ötvözve szemet kápráztató rock and roll produkcióval rukkoltak ki.

Németh Éva - vezetőedző, Nyitra Freetime Sportegyesület

Most készülünk az első világkupánkra, ami április 6-án lesz Budapesten. A lányoknak is egy újdonság lesz, mert még ilyen versenyen nem jártak. Területin jártunk már, voltunk az országos kvalifikációs versenyen is és most 6-án lesz az első ilyen nagy megmérettetés, ami hogyha jól sikerül akkor megpróbáljuk Krakkóban a következőt.

A késő délutánig tartott rendezvény sikerének köszönhetően a szervezők szándékai szerint jövőre is rendeznek húvétváró programot.