MNB
MNB - 2

Hírek

Előny a Falco-nál a kosárlabda bajnokság elődöntőjében

2012. május 07., 17:29

A Falco-SZOVA KC Szombathely a nyugat-magyarországi rangadón 76:71 arányban győzte le a Fortress Lami-Véd Körmend csapatát. A két vasi gárda ma 20 óra 15 perckor Körmenden találkozik egymással.

Előny a Falco-nál a kosárlabda bajnokság elődöntőjében

Az élvonalbeli  férfi kosárlabda-bajnokság elődöntőjében vasi páros csatát rendeznek, ugyanis a Falco-SZOVA KC Szombathely és a Fortress Lami-Véd Körmend viaskodik  a fináléért. A két gárda első összecsapására közel 3 ezer szurkoló látogatott ki az Aréna Savariába, így aztán remek hangulatban kezdődhetett a mérkőzés. A derbi elején a Timberlake pontjaira alapozó hazaiak léptek el  öt ponttal, ám a nyitónegyed végén már 22:22-es állást mutatott az eredményjelzőtábla. A második etap szinte az első tükörképe volt: ugyan  a 16. percben 36:31-nél  ismét egy ötössel jártak előrébb a sárga-feketék, ám a nagy szünetre már csak minimális, kétpontos vezetéssel vonulhattak Kálmán Lászlóék. Fordulást követően úgy nézett ki, hogy döntésre tudják vinni a dolgot  a hazaiak, ugyanis a 28. percben már kilenc egységnyivel voltak beljebb. 58:49-es Falco-vezetést követően azonban lábra kaptak a Rába-partiak, s a 36. percben már náluk volt az előny. Igaz csak egyetlen ponttal jártak előrébb. A derbi hajrája azonban a szombathelyieknek sikerült jobban, aki végül 76:71 arányú győzelmet arattak a rendkívül izgalmas, fordulatos mérkőzésen.

Bencze Tamás vezetőedző, Falco-SZOVA KC
...


A Falco-SZOVA KC Szombathely nagy csatában kivívott győzelmének köszönhetően 1:0-ra vezet a három győzelemig tartó páros csatában. A két csapat ma 20 óra 15 perckor Körmenden találkozik egymással. Az összecsapást a SportKlub Televízió élőben közvetíti.