Hírek

Elkezdődött a Víztorony környékének rendbetétele

2022. szeptember 22., 10:13

120 millió forint címzett belügyminisztériumi forrásból elkezdődött a Víztorony környékének rendbetétele. Megújul a KRESZ-park útjainak burkolata, új forgalomszabályozási rendszereket, táblákat és padokat telepítenek, térkövezik a járdákat. A tervek szerint már decemberre befejeződik a munka, de legkésőbb jövő tavasszal már egy megújult KRESZ-park fogadja a családokat.

Elkezdődött a Víztorony környékének rendbetétele

Hétfőn megjelentek a munkagépek a területen, és elkezdték feltörni a kerékpárutak burkolatát.

Az elmúlt években sokat változott a Brenner-park: megnyitott a felújított Víztorony mint új kulturális, közösségi tér, továbbá játszótéri és fittness eszközöket is kihelyeztek. A KRESZ-park állapota azonban leromlott, régóta érett már a rendbetétele.

Horváth Zoltán - ügyvezető, AGORA
"Legnagyobb problémát számunkra üzemeltetőként az jelentette, hogy a KRESZ-park állapota eléggé leromlott lett. Nem segített az sem, hogy az utóbbi időben a KRESZ-parki eszközöket  próbáltuk megújítani. Nagyon töredezetté váltak a járdák. Nekünk egy óriási segítség, ha jövő tavasszal úgy nyithatunk már meg, hogy egy teljesen új, felújított állapotban lévő KRESZ-parkot használhatnak a szombathelyi családok."

A kivitelezést egy táplánszentkereszti székhelyű cég végzi 118 millió forintért, a munkákra fél év áll rendelkezésre. Farkas László ügyvezető írásban arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy a beruházás részeként az utakat leaszfaltozzák, a járdákat térkőburkolattal látják el, és néhol más nyomvonalon újak is épülnek. A park északnyugati részén egy „körút” létesül, mely a meglévő sugárirányú ágakat összekötve, körbejárhatóvá teszi a Víztorony épületét. Az északi részen bevezető út és körforgalom készül. A meglévő vasúti átkelőhelyet is felújítják, új sínpárt építenek be, így az még élethűbbé válik. A víztorony körül szegélyköveket cserélnek. A Szent Flórián körút felől lévő kitaposott gyalogos ösvényt ugyancsak leburkolják, így kényelmesebben lehet majd megközelíteni a parkot. Jelzőtáblákat telepítenek, újrafestik az útburkolati jeleket, és kihelyeznek több új köztéri padot. Játszóteret is kialakítanak a területen.
A KRESZ-park nagyon kedvelt a szombathelyi család körében, a szezonális nyitva tartási időben rengeteg látogatót vonz, és ezt az AGORA programokkal, családi napokkal is igyekszik fokozni. Tavasztól már ideálisak lesznek a feltételek a közlekedési szabályok játékos elsajátításához.