Hírek

Elkezdődött a rendőrség 24 órás sebességmérő akciója

2024. április 19., 18:35

Elkezdődött a rendőrség 24 órás sebességmérő akciója, a Speedmarathon. Előzőleg a lakosság tehetett javaslatot arra, hová kerüljön traffipax, közel 100 helyszín küldtek be, ebből 38-at választott ki a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság.

Elkezdődött a rendőrség 24 órás sebességmérő akciója

Vasasszonyfán a Széchenyi utcában mérték a rendőrök a faluba érkező autósok sebességét ma délelőtt. Az egész héten tartó ROADPOL akció keretében szervezik meg a Speedmarathont, ami szombat reggel 6 óráig tart. Ilyenkor az összes sebességellenőrző készülékek bevetik, és egy mobil mérőállomást is üzembe helyeznek.

Vargáné Kovács Veronika - r.alezredes, alosztályvezető, Közlekedésrendészeti Osztály, VVMRFK
"A sebességellenőrzés kiemelt rendőrségi feladat, hiszen évek óta vezeti a baleseti okok listáját sebességtúllépés."

Nem csak a távolból mérnek, hanem meg is állítják az autósokat, akiknek a figyelmét a passzív biztonsági eszközök használatára is felhívják.

Vargáné Kovács Veronika - r.alezredes, alosztályvezető, Közlekedésrendészeti Osztály, VVMRFK
"Ezekben az akciókban mérsékeltebben haladnak a járművek pont azért, mert meghirdettük a múlt héten, és felhívtuk a figyelmet az akcióra, ennek ellenére sikerül gyorshajtókat bemérnünk és bírságokat kiszabnunk."

A megye több mint 30 pontján, és Szombathelyen öt utcában is találkozhatnak trafipaxszal az autósok ebben a 24 órában. A rendőrség elsődleges célja a balesetek megelőzése.