Hírek

Elkezdődött a karácsonyi szezon a szombathelyi oktatási intézményekben is

2023. december 12., 19:06

Elkezdődött a karácsonyi szezon a szombathelyi oktatási intézményekben is. A Horvát Nemzetiségi Óvoda és Általános Iskola diákjai és tanárai vasárnap este együtt ünnepelt a polgármesterrel, a körzet képviselőjével, és a horvát nemzetiségi önkormányzattal közösen. Az idei támogatásokat - ahogy az elmúlt években is - gyermekjátékokra szánta az intézmény.

Elkezdődött a karácsonyi szezon a szombathelyi oktatási intézményekben is

Hetekig készültek a legkisebb ovisok a horvát nyelvű karácsonyi előadásra a Mate Mersic Miloradic iskolában. Az iskolások a Kisjézus születésének történetét adták elő.

Ide már megérkezett a Jézuska, hatalmas karácsonyfát hozott. Könyvek, labdák, társasok sorakoztak alatta. A kicsik rögtön válogatni kezdték, melyik tetszik nekik.

“Nekem ez!”

Paukovitsné Horváth Edit - igazgató, Mate Mersic Miloradic Horvát Nemzetiségi Általános Iskola és Óvoda

“A karácsonyfa alatt a Jézuska az idei évben Szombathely Megyei Jogú Város támogatásával, illetve a Szombathelyi Horvát Nemzetiségi Önkormányzat és Horvát Egyesület anyagi támogatásával töltötte meg ajándékokkal a helyszínt, ahogy említettem, játékokkal, ezek olyan fejlesztő játékok, aminek hasznát vehetjük a figyelemben, a koncentrációban, az összetartásban.”

Az igazgató hangsúlyozta: az odafigyelő szeretet és az összetartó család fontosabb a tárgyaknál. A nemzetiségi hagyományokra épülő kulturális előadáson városvezetők is részt vettek.

Nemény András - polgármester

“A karácsony egy remek alkalom arra, hogy a város nagyszerű közösségeit meglátogassuk, és ahol kértek bármilyen kisebb-nagyobb segítséget, ők mondják meg, hogy mit, a város ha tud, akkor segít. Úgyhogy a következő két hét az erről fog szólni, ma indult ezen a szép vasárnapi napon itt a horvát iskolában, és még számtalan intézményt, idősebbeket és fiatalokat fogunk meglátogatni.”

Kelemen Krisztián - önkormányzati képviselő

“Most már hagyománynak számít, hogy a szombathelyi önkormányzat a karácsony előtt százezer forinttal támogatja a bölcsődéket és az óvodákat. Ennek köszönhetően itt a Joskar-Ola lakótelepen támogatást kapott a Bokréta bölcsőde, a Barátság utcai óvoda, a Napsugár óvoda, a Micimackó óvoda, és a Miloradic horvát óvoda is.”

Az ünnepi alkalomra a tanulók családját is meghívták, alkalom nyílt a közös beszélgetésre, falatozásra is.