MNB
MNB - 2

Hírek

Elindul a futsal bajnokság

2022. augusztus 15., 18:05

Hétfő este megkezdődik a kupagyőztes és bajnoki címvédő Haladás VSE számára is az NB I-es futsal idény. Juanra Calvo együttese közel két hónapos felkészülést követően a Kecskemét gárdáját látja vendégül a Rohonci úti sportkomplexumban.

 

Elindul a futsal bajnokság

A Haladás VSE futsal csapata története legeredményesebb szezonját zárta még a nyár elején. Nem csak az NB I-es bajnokságban sikerült megvédenie elsőségét, de kupagyőzelmet is ünnepelhettek a szombathelyiek. Ráadásul a Bajnokok Ligájában Európa legjobb nyolc csapata között zárták az idényt. Már júliusban megkezdték a munkát a játékosok, hogy az új idény hasonlóan sikeres legyen. Ezúttal már nemcsak magyar klubcsapatokkal, hanem nemzetközi rutinnal rendelkező együttesekkel is összecsaptak a szombathelyiek. Hétfő este pedig már megkezdik a szereplést a 2022/2023-as bajnokságban. Az első fordulóban a jó erőkből álló Kecskemét látogat a vasi megyeszékhelyre, amely a korábbi években nagy csatára késztette a vasi zöld-fehéreket. Dróth Zoltán optimistán várja  a találkozót.

Dróth Zoltán - csapatkapitány, Haladás VSE
Az erőnk az az egységben van, szóval az előző szezonban is talán ezt tudnám kiemelni, hogy együtt küzdöttünk csapatként. Sokszor voltunk nehéz helyzetben és csapatként ki tudtunk ebből jönni. Én úgy gondolom, hogy ez a Halinak a legnagyobb erénye, de nem dőlhetünk hátra, nem szállhatunk el magunktól, hiszen ahogy Te is említetted, mindenki minket akar majd megverni. Ez így is van rendjén.

Érdekesség, hogy a legutóbbi alapszakasz mérkőzést - amit a két csapat a vasi megyeszékhelyen vívott - 3-1-re a Kecskemét nyerte meg. A szoros menetrend miatt jól szeretnék kezdeni a szezont a Haladás játékosai, akik a válogatott szünetet követően újabb terhelést kapnak a Bajnokok Ligája csoportkörével. A Kecskemét elleni bajnoki nyitányra hétfő este fél hétkor kerül sor a Haladás Sportkomplexumban.