Hírek

Elérte legnagyobb magasságát a Szedreskert Bölcsőde

2024. április 19., 18:35

Elérte legnagyobb magasságát a Szedreskert Bölcsőde, bokrétaünnepet tartottak csütörtökön délután. A szentkirályi városrészen épülő új intézmény a tervek szerint jövő januárban nyitja meg kapuit, 40 kisgyermek számára lesz itt hely.

Elérte legnagyobb magasságát a Szedreskert Bölcsőde

A Játéksziget Óvoda kisgyermekei adtak műsort az építési terület mellett. Mondókáztak, énekeltek.

"Aranyos lábú iglice."

A bokrétaünnep a háláról és a hitről szól, köszönet jár mindenkinek, aki hozzájárult a projekt sikeréhez - fogalmazott köszöntőjében Nemény András. A beruházás fontos a szentkirályi városrész jövője szempontjából.

Nemény András - polgármester

"Ahol gyerek van, ott van jövő. Ahol a kisgyermekes szülők úgy érzik, érdemes maradni, a gyerekekben gondolkodni, valójában ez a legfontosabb történet, ami egy közösség életében előfordulhat.

A polgármester arról is beszélt, hogy Szombathelynek példaértékű a bölcsődei ellátórendszere, 600 kisgyermekről gondoskodnak az intézményekben. Szentkirályon régi igény volt már egy saját bölcsi, mivel a legközelebbi is viszonylag messze van, és sok a fiatal család - jegyezte meg Tóth Kálmán, a körzet képviselője.

"Olyan összefogással indult ez az egész, hogy nem is lehetett más a vége, mint hogy megvalósul."

600 millió forint pályázati támogatást sikerült nyerni a fejlesztésre. A templom melletti telken álló régi épületeket előzőleg elbontották, és a Szedreskert szomszédságában egy igazi 21. századi, zöld bölcsőde készül el. Három csoportban 40 kisgyermeket fogadnak majd.

Sebestyén Bianka - intézményvezető, Egyesített Bölcsődei Intézmény

"November 13-ra tervezzük, hogy megkapjuk a kivitelezőtől a kulcsokat, utána kezdhetjük felszerelni, berendezni az intézményt, nagy a valószínűsége, hogy januárban nyitnánk ki a bölcsőde kapuit."

A kivitelezés gördülékenyen halad, az épület készültségi foka jelenleg 50 százalékos. Most, hogy tető alá került és elérte legmagasabb pontját, elhelyezték a csúcsán a bokrétát. Az Egyesített Bölcsődei Intézmény honlapján már lehet jelentkezni az újonnan nyíló intézménybe is.