MNB - 2
MNB

Hírek

Együttműködési megállapodást írt alá a Vas Megyei Szakképzési Centrum és az SMC Hungary Kft.

2022. szeptember 20., 18:33

A cég támogató eszközöket, tananyagokat, képzéseket tesz elérhetővé a centrum számára.

Együttműködési megállapodást írt alá a Vas Megyei Szakképzési Centrum és az SMC Hungary Kft.

Rettegi Attila, a Vas Megyei Szakképzési Centrum főigazgatója, és Fenyő András, az SMC Hungary Kft. ügyvezetője köszöntötte a megjelenteket. A megállapodás keretében a cég biztosítja az intézmény számára a legmodernebb elméleti, digitális és gyakorlati oktatórendszereket. A Szakképzési Centrumban a legtöbb képzés duális rendszerű.

Rettegi Attila - főigazgató, Vas Megyei Szakképzési Centrum
“Egy jó duális képzés így néz ki, hogy vannak olyan partnereink, amelyek a maguk ágazatában az élvonalba tartoznak, és a legkorszerűbb eszközökkel, eljárásokkal, eljárások megismerésével teszi lehetővé.Mindig érdekünk egy-egy ilyen együttműködés kialakítása, és a mai napon most éppen az SMC Hungary Kft.- vel állapodunk meg. Leginkább azt gondolom, hogy az automatika, az elektronika, tehát a műszaki területen tanuló diákjainknak jelenthet ez lehetőséget."

A megállapodás 5 tagintézményt érint: a Gépipari és Informatikai Technikumot, a Puskás Tivadar Szakképző Iskolát, a III. Béla Technikumot, a Barabás György Műszaki Szakképző Iskolát és az Eötvös Loránd Szakképző Iskolát. Az együttműködés legfőbb célja, hogy jól felkészült, naprakész tudással rendelkező, képzett szakemberek kerüljenek a munkaerőpiacra.

Fenyő András - ügyvezető, SMC Hungary Kft.
"Sok minden változik, tehát hiába van az, hogy egy műszaki embert kiképeztek, és utána elmegy dolgozni az iparba. Rengeteg új dolog jelenik meg a digitalizációtól az internetig, az okos eszközökig, ami azt jelenti, hogy folyamatos továbbképzésekre van szükség. Az intézmények nem feltétlenül vannak erre berendezkedve. Mi nagyon jó segítséget tudunk nyújtani, mert mi nap mint nap találkozunk ezekkel az igényekkel. Mi ezt szeretnénk, ezt a visszacsatolást valahogy eljuttatni az alapokig."

Az együttműködési megállapodást ünnepélyes keretek között írta alá a Vas Megyei Szakképzési Centrum és az SMC Hungary Kft. vezetője, majd Nagy Zsigmond, az SMC Hungary Kft. műszaki vezetője bemutatta az egyik olyan eszközt, amelyen a diákok majd gyakorolhatnak. A gép az intézmények között vándorol majd.