Hírek

Egyhetes Kék tábort szervezett a PontMás Alapítvány autizmussal élő iskolás gyerekeknek

2023. július 21., 17:27

Egyhetes Kék tábort szervezett a PontMás Alapítvány autizmussal élő iskolás gyerekeknek. Színes programokon, játékos versenyeken vehet részt a 10 táborozó, akiknek ingyenes a részvétel az alapítvány saját forrásából, 600 ezer forintból megrendezett táborban.

Egyhetes Kék tábort szervezett a PontMás Alapítvány autizmussal élő iskolás gyerekeknek

A PontMás Alapítvány táborának célja, hogy helyet adjon a speciális igényű, autizmussal élő, iskolás korú gyermekeknek. Szakképzett személyzet veszi körül őket, akik idén az Aranyhíd EGYMI és a Váci Mihály Általános iskolából érkeztek az Agorába.

A szabadtéri programoknál igénybe veszik olyan önkéntesek segítségét is, akik valamilyen módon kapcsolódnak az alapítványhoz. A táborra már korán elkezdték a készülődést.

Gróf Eszter - gyógypedagógus

“Igazából már a tanév során, mivel egy helyen dolgozunk, azért az elég nagy segítség. Elkezdünk már azon ötletelni, hogy így nyáron hogyan is tudunk segíteni a szülőknek abban, hogy az autizmusban érintett gyerekeket egy picit le tudjuk foglalni így egy vagy két kétre. A kolléganőmmel összeülünk, és igazából elkezdünk ötletelni, hogy milyenek azok a feladatok, mik azok a külső foglalkozások, belsős foglalkozások, amikkel picit így meg tudjuk őket ajándékozni.”

A tábor egy hétig tart, és 10 gyereket fogadtak a gyógypedagógusok. Sétákat, múzeumlátogatásokat, játékos feladatokat és versenyeket szerveztek.

“Így megfogod a végét, és minél gyorsabban fel kell tekerni így az ujjadra, jó? és megint ez egy verseny”

A fiatalok jól érzik magukat a táborban, szívesen járnak vissza ide minden évben.

Kocsis Máté

"Játszottunk, aztán szieszta volt, aztán a végénél pedig diavetítés volt."

Döbrösy Viktória Mira

"Játékokat szeretek a legjobban, és meg rajzolni meg színezni."

A gyerekek autizmus specifikus segítséget, vizuális támogatást kapnak a táborban. Van például napirend, és a szabályokat is kihelyezték a falra. Az idei a negyedik kék tábor, a PontMás Alapítvány 600 ezer forintból valósította meg.