MNB
MNB - 2

Hírek

Egész délelőtt interaktív foglalkozást tartottak a Játéksziget óvodában

2022. október 04., 21:44

Egész délelőtt interaktív foglalkozást tartottak a Játéksziget óvodában a A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési alosztályának munkatársai. A programsorozatot az állatok világnapja alkalmából szervezték.

Egész délelőtt interaktív foglalkozást tartottak a Játéksziget óvodában

Gyerekek tanulnak a felelős állattartásról a Játéksziget óvoda udvarán.

Többüknek van otthon házi kedvence is.

Sándor Ármin
“Kettő kutyám van, és adunk neki kutyatápot meg kutyakaját.”

Senyei Valér
“Degunk van, és répával és mogyoróval etetjük.”

A rendőrség az állatok világnapja alkalmából szeptember 20. és október 4. között tartott előadásokat nyugdíjas klubokban és oktatási intézményekben azzal a céllal, hogy felhívják a figyelmet a felelős állattartásra. A Játéksziget Óvodába kutyák is érkeztek.

Kovács-Fodor Viktória - intézményvezető, Játéksziget Óvoda
“Azért örültünk a rendőrségi megkeresésnek, mert állatok világnapja révén örültünk annak, hogy élő kutyákkal is tudjuk a gyerekeket érzékenyíteni az állatokhoz való szeretethez, gondozásához való viszonyukhoz, hogy hogyan tartsanak otthon állatot, és úgy gondolom, hogy ez egy jó alkalom erre a mai napon.”

A Pannon Kutyasport Egyesület trénerei bemutatóval színesítették a programot, a gyerekeket is bevonták.

A rendőrség nemcsak a felelős állattartásra hívja fel a figyelmet, hanem arra is, hogyan kell viselkedni, ha elhagyott vadállatkölyköt találunk.

Tóth Andrea - r. százados, VMRFK Bűnmegelőzési Alosztály
“Tájékoztatunk arról, hogy az állatkínzás bűncselekmény, amely magába fogalja az állat elhagyázát, elűzését, sanyargatását, esetleg az állat elpusztulását is. Továbbá tájékoztatunk arról, hogyha valaki erdőben vagy mezőn sétál és vadonélő állatkölyköt talál, abban az esetben ne nyúljon a kisállathoz, ne akarja megmenteni, mert bizony ha az anyaállat az ember szagát megérzi a kisállaton, akkor el fogja hagyni az állatkát, és ez az állat pusztulását okozza."

Az állatok világnapját 1931 óta ünnepeljük Assissi Szent Ferenc, az állatok védőszentjének emléknapján. Ilyenkor világszerte az állatok jogaiért és jóllétéért való cselekvésre buzdítanak.