MNB - 2
MNB

Hírek

Dupla forduló vár a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület férfi kosárlabdázóira

2021. október 18., 22:06

Hétfő este a Magyar Egyetemi és Főiskolai Bajnokságban szerepelnek Kéri Péter tanítványai, csütörtökön pedig a másodosztály nyugati csoportjában kell helyt állniuk a játékosoknak.

 

Dupla forduló vár a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület férfi kosárlabdázóira

Kiváló játékkal mutatkozott be a 2021/2022-es szezon hazai nyitányán a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület, amelyre hétfő este új feladat vár: kezdetét veszi a Magyar Egyetemi és Főiskolai Bajnokság. Kéri Péter tanítványai a nyugati csoport első helyére, ezzel együtt a rájátszásra pályáznak. Ráadásul csütörtökön ismét a másodosztályú kosárlabda-bajnokságban bizonyíthatnak a szombathelyi kosarasok. Az Oroszlány után az a Sopron látogat a vasi megyeszékhelyre, amely a legutóbbi szezonban szintén ott volt a négyes döntőben.

Kéri Péter - vezetőedző, SzoESE
Gyakorlatilag azzal a három csapattal kezdtük a bajnokságot az NB II-ben, akikkel az első négyben voltunk tavaly. Sopron azért sokat gyengült tavalyi évhez képest. Bár úgy gondolom, hogy ez a nagy arányú vereség, amit az első fordulóban - Oroszlányban elszenvedtek - nem reális. Nem lesz könnyű mérkőzés, de minden meccsre úgy megyünk fel, hogy győzni akarunk. Az idei évben, akárcsak a tavalyiban és a korábbiakban a prioritást természetesen elsősorban az egyetemi bajnokság élvezi. Tehát ott szeretnénk minél jobban szerepelni.

A mesterhez hasonlóan nehéz mérkőzésre számít a hazaiak egyik kulcsjátékosa, Mészáros Máté is, aki optimistán várja a tigrisek vendégszereplését.

Mészáros Máté - játékos, SzoESE
A Sopron ellen mindig nagyon jó mérkőzéseket szoktunk játszani, negatív és pozitív értelemben is egyaránt. Rettentő fizikálisak szoktak lenni azok a mérkőzések. Én személy szerint nagyon várom azt a találkozót, meg szerintem a csapattársaim is és mindent meg fogunk tenni a győzelem érdekében, úgyhogy várjuk a Soproni Tigriseket.

A mosonmagyaróvári Széchenyi Egyetem elleni MEFOB-mérkőzést ma este 19 órakor rendezik, míg a Soproni Tigrisek elleni NB II-es bajnoki találkozón csütörtök este negyed kilenckor dobják fel a labdát a Savaria Egyetemi Központ sportcsarnokában.