Hírek

Dőltek a tekebábuk a megújult szombathelyi VAOSZ tekecsarnokban

2022. augusztus 30., 20:55

Több mint egy héten keresztül dőltek a tekebábuk a megújult szombathelyi VAOSZ tekecsarnokban. A Savaria Történelmi Karnevál árnyékában rendezték meg a 62. Savaria Kupát, amely nemzetközi lett, hiszen a szuperliga-győztes játékosok mellett a határon túlról is érkeztek résztvevők.

Dőltek a tekebábuk a megújult szombathelyi VAOSZ tekecsarnokban

A koronavírus-járvány szünetre kényszerítette a teke szakágban a versenyszervezést, több kiemelt rendezvényt halasztani, törölni kellett. Idén nyáron viszont folytatódhatott az ország egyik legrégebbre visszatekintő sorozata, a Savaria Kupa, amelynek már 62. alkalommal adott otthont a szombathelyi VAOSZ tekecsarnok. Szinte új a régi helyszín, hiszen a létesítmény komoly összefogásból teljesen megújult. A jeles eseményre nemcsak a pályák, hanem az öltözők és az irodák is teljes ráncfelvarráson estek át. Az egész hetes rendezvénysorozat a Savaria karnevál mellett üde színfoltja volt a vasi megyeszékhely sportéletének. A jeles alkalmat rengeteg résztvevő tisztelte meg jelenlétével, a szervezők pedig igyekeztek minden korosztályt megszólítani.

Hegedűs András - szervező
„Több kategóriát állítottunk fel, hogy senki ne érezze azt, hogy esélytelen a másikkal szemben. Vannak külön a szuperligás illetve válogatott játékosok, s így szépen lefelé megyünk, egészen a legkisebbekig, akik hatvan gurítást teljesítenek csupán és kilenc bábura, amely könnyebb végülis. Tőlük is körülbelül harmincan jönnek el. Tehát négy ilyen utánpótlásnevelő centrum gyerekei mérettetik meg magukat.”

Csaknem 270 versenyző bizonyíthatott a több mint egy hét alatt. Tekegolyót ragadtak a magyar szuperligában aranyérmet szerzett zalaegerszegi és budapesti csapat tagjai. Ugyanakkor érkeztek versenyzők a határon túlról is, így a szlovén, horvát és osztrák indulókkal kiegészülve nemzetközivé vált a mezőny. A rendezvény sikerét jól mutatja, hogy az amatőr utánpótlás részére meghirdetett megmérettetésen harmincnál is többen vettek részt.