Hírek

Dobos Dávid nyerte a Darts Club Sportegyesület nyílt Open-sorozat harmadik fordulóját

2022. április 12., 18:01

Nem született meglepetés a Szombathelyi Darts Club Sportegyesület nyílt Open-sorozat harmadik fordulójában. A játéknap végén Dobos Dávid örülhetett, aki a válogatottba is meghívót kapott.

 

Dobos Dávid nyerte a Darts Club Sportegyesület nyílt Open-sorozat harmadik fordulóját

Eseménydús napokon vannak túl a Szombathelyi Darts Club Sportegyesület versenyzői, hiszen először Körmenden újabb Ligakupa-fordulón álltak tábla elé, majd a Haladás Sportkomplexumban a saját szervezésű nyílt bajnokin kellett bizonyítaniuk a rátermettségüket.. A Rába-parti városban már érezhető volt, hogy a szombathelyiek remek formában vannak. Kámán Lehel és Csóka András először a csoportkörben, majd a döntőben is összecsapott, végül Csóka örülhetett a győzelemnek. Ezt követően már a régió legjobbjaival kiegészülve a Szombathelyi Darts Club Sportegyesület nyílt bajnokságán vehettek részt, amely sok érdeklődőt és résztvevőt vonzott.

CSÓKA ANDRÁS - elnök, SZDCSE
Harmadik Goldfisch Openünket bonyolítjuk le a mai napon, ma szép számmal, negyvenöt résztvevővel fogjuk indítani a versenyt. A környező városokból is érkeztek szép számmal versenyzők, nem csak helyi versenyzők vannak, úgyhogy komoly versenyre számítok a mai napon is.

A vasárnapi erőpróbára ezúttal hölgyek és gyerekek is érkeztek, akik tovább színesítették a versenyzői palettát. A forgatókönyv nem tért el a korábban megszokottaktól, hiszen a csoportkörben mindenki összemérte tudását, majd a legjobbak az egyenes kieséses szakaszban bizonyítottak. A mezőnyben ott volt Németh Albert is, aki a szombathelyi klub színeiben több egyéni és csapat sikert ért el országos szinten.

NÉMETH ALBERT - versenyző, SZDCSE
Egy kicsit más most a szerepem a csapatban, inkább a csapategység, az összetartás és a játék koordinálása a feladatom, de rengeteg tehetséges fiatal van és velük fantasztikus együtt dolgozni, mert folyamatosan látszik rajtuk az akarás és a fejlődés.

Bár Németh Albert ezúttal jó teljesítményt nyújtott, nem tudott beleszólni a pontszerző helyekért zajló versenyfutásba. A nyílt bajnokság harmadik felvonása végül nem tartogatott meglepetést. A döntőbe a két legjobb formában lévő, szombathelyi színekben versenyző dartsjátékos jutott be. Érdekesség, hogy Dobos Dávid és Ágoston Károly már a legutóbbi fordulóban is finálét játszott, akkor utóbbi győzött. Ezúttal viszont Dobos Dávid örülhetett, akit a válogatottba is meghívtak. 4-2 arányban múlta felül csapattársát, és ezzel a versenysorozat élére ugrott.