Hírek

Diszkótragédia után

2011. február 01., 16:52
Várhatóan még a héten szigorítják a nagyrendezvényekkel kapcsolatos jogszabályokat. A 300 főnél nagyobb befogadóképességű helyekre például csak személyi igazolvánnyal léphetnek be a szórakozni vágyók. A több mint két hete történt budapesti diszkótragédia után a szombathelyi polgármester azonnal összehívta az ellenőrző hatóságok képviselőit, hogy az itteni veszélyekről tájékozódjon. Ma a vendéglátóhelyek és rendezvényhelyszínek üzemeltetőinek tartottak tájékoztatót az elvárásokról.
Diszkótragédia után

A rendőrség, a fogyasztóvédelem valamint a népegészségügyi, a kereskedelmi és építésügyi hatóság munkatársain kívül a tűzoltóság és a mentők képviselője is elmondta a szombathelyi vendéglátóknak, hogy milyen feltételeknek kell megfelelni az általuk üzemeltetett egységeknek. Egyelőre például nincs arra szabály, hogy hány biztonsági őrt kell foglalkoztatni. Azt tanácsolják, legalább annyit, ahány kijáraton vész esetén menekülni lehet, hogy irányíthassák az embereket. 6 hatóság együtt fogja ellenőrizni, hogy teljesítik-e vendéglátóhelyek az előírásokat. Először nem a bírságolás lesz a cél. Már a héten megkezdik a helyiségek állapotfelmérését.

Dr. Szele Györgyi igazgatási osztályvezető, Polgármesteri Hivatal, Szombathely 
"Amiben a tevékenységet végzik, az mire alkalmas. Megfelel-e a jogszabályban meghatározott befogadóképességnek, amire Önök használják. Min kell módosítani, min kell változtatni. "