Hírek

Diáksport rendezvény a Vértanúk emlékére

2011. október 06., 13:20

Tizenkilenc oktatási intézmény közel ezer  tanulója vett részt az Ostffyasszonyfán megtartott 15. Batthyány Kupán, mely egyben az Aradi Vértanúk emlékére kiírt verseny  is. A gyerekek ezúttal is három sportágban: futásban, kerékpározásban és görkorcsolyázásban mérhették össze tudásukat.

Diáksport rendezvény a Vértanúk emlékére

Remek időben nagy érdeklődés mellett rendezték meg a Pannónia-ringen a Vas Megyei Sportigazgatóság hagyományos  versenyét, mely őszi   diáksport nap is. A viadalra ezúttal is szinte az egész  megyéből érkeztek gyerekek.

dr. Varga Zoltán igazgató, Vas Megyei Sportigazgatóság
19 okatatási intézményből közel ezren vettek részt, akkor amikor nem nagyon tudtunk az utazási költségükbe segíteni, mert pályázatot erre nem írtak ki. Ennek ellenére az összetartás és ennek emléke mindig mély nyomokat hagy.

Az általános iskolai tanulók ezúttal is három sportágban mérhették össze tudásukat, kitartásukat. A kerékpározásban színvonalas küzdelmeket vívtak a résztvevők,  akik közül a csákánydoroszlói gyerekek vitték a prímet.

Zsigovits Nóra, Csaba József ÁMK
A verseny nekem nagyon tetszett, örültünk a sok indulónak. Sok régi ismerős arc volt. Az első hely a sok munka eredménye.

A korcsolyázók között a szombathelyi Simon István Utcai Általános Iskola sportolói gyűjtötték a legtöbb érmet. Futásban viszont már nagyobb volt a szórás: több  oktatási intézmény diákjai állhattak fel a dobogóra.

Réti Milán, Béri Balog Ádám Ált. Isk.
Sokat edzettem az utóbbi időben. A Delfin SE-nél Szombathelyen járok futni. Igazából 600-as vagyok, nem sokszor futok ilyen hosszú távot.

A szervezők  fakultatív programokról is gondoskodtak, azaz volt ügyességi, valamint  kerékpáros közlekedési vetélkedő. A kispályás foci is nagy népszerűségnek örvendett és a Logo Ifjúsági Szolgálat logomobilja is nagy forgalmat bonyolított le.