Hírek

Diákolimpikonokat jutalmaztak a Városházán

2023. december 12., 19:07

Diákolimpikonokat jutalmaztak tegnap a Városházán. Elismerést kaptak a Magyar Diáksport Szövetség országos versenyeinek első, második és harmadik helyezettjei, valamint a dél-koreai Nemzetközi Diákjátékokon érmet szerzett fiatal sportolók.

Diákolimpikonokat jutalmaztak a Városházán

23. alkalommal köszöntötte a Városi Diáksport Bizottság a diákolimpikonokat. Az önkormányzat minden évben támogatja a helyi gyermek és ifjúsági sportrendezvényeket.

Varga Jenő - elnök, Városi Diáksport Bizottság

“Egy olyan munkát végeztünk, amelyik életre hozta azt a támogatási rendszert, amiért érdemes tulajdonképpen ezeken a versenyeken elindulni. Vannak alapszintű versenyeink, vannak diákolimpiai szintű versenyeink, ami egy felmenő rendszerű verseny, és azt lehet mondani, hogy hihetetlen számban tudjuk megmozgatni a diákokat. Hozzáteszem azt, hogy Szombathelynek érdeke is az, hogy minél több gyermek mozogjon, és ezt asszem, hogy sikerült az önkormányzat és a Városi Diáksport Bizottságnak elérni.”

A díjátadó gálán Nemény András köszöntötte a diákolimpikonokat. Beszédében a koncentrálóképesség és az önfegyelem fontosságát emelte ki a sportban.

Nemény András - polgármester

“Az a fontos, hogy a sport által egy kicsit megismerjük és tágítsuk ki a saját határainkat, hogy tudjuk, hogy kik vagyunk, hogy megtanuljunk valamit magunkról, hogy tanuljunk koncentrációt, amit talán leginkább tanulhatunk: önfegyelmet, és ami igazán fontos az életben, hogy a kudarcokat és a sikereket hogyan lehet kezelni”

Az ünnepségen a Magyar Diáksport Szövetség által szervezett országos diákolimpiákon dobogós helyezést elért tanulókat köszöntötték. Nemény András polgármester, László Győző alpolgármester és Tóth Kálmán a sportbizottság elnöke oklevelet és érmet adott át a fiatal sporttehetségeknek. A 2023-ban, a dél-koreai Daeguban megrendezett 55. Nemzetközi Diákjátékokon 18 sportoló képviselte Szombathelyt - közülük kilencen éremmel tértek haza. Kovács Levente súlylökésben szerzett bronzérmet.

Kovács Levente - atléta, Szombathelyi Sportiskola

“Azért más volt ugye a környezet is, azért nem volt annyira megszokott, de azért próbáltam fejben kikapcsolódni, és csak a versenyre összpontosítani.”

Az Illés Labdarúgó Akadémia Női Szakágának tehetségei ezüstérmet szereztek a Nemzetközi Diákjátékokon. Öt lejátszott mérkőzésükből hármat is megnyertek.

Csombor Luca - játékos, Illés Labdarúgó Akadémia

“Igazából legtöbben egy csapatban játszottunk, és így könnyű volt a felkészülés. Sokat voltunk együtt, jó volt a csapat, a közeg. Jól fel tudtunk készülni, az edző is remekül felkészített minket, és örültünk, hogy második helyezést értünk el.”

Ezúttal 217 fiatal sportoló kapott elismerést a Városháza nagytermében megtartott ünnepségen.