Hírek

Civil programok az év végén

2019. december 11., 13:56

December 22-én karácsonyi jótékonysági koncertet szervez a Lions Klub a Bartók-teremben, a bevétellel rászorulókat támogatnak. Többek között erre a programra is felhívták a figyelmet az idei utolsó civil reggelin.

Civil programok az év végén

40. alkalommal tartottak civil reggelit. De nemcsak emiatt volt emlékezetes a decemberi programismertető, hanem azért is, mert utoljára adott helyet a találkozónak a Vas Megyei Esélyteremtő és Önkéntes Ház. Jövőre új, belvárosi helyszínen tartják majd a civil reggeliket.

Nagy Krisztina - szakmai vezető, Vas Megyei Civil Információs Centrum
“Most decemberben utoljára voltunk itt a Vas Megyei Esélyteremtő és Önkéntes házban, 2020 január 14-én remélhetőleg már új helyszinen fogjuk várni a sajtó képviselőt és a civil szervezetek képviselőit, merthogy lesz egy új irodánk,amit Szombathely Megye Jogú Város Önkormányzata is támogatott.”

December 22-én 18 órakor immár 22. alkalommal rendezik meg a Savaria Lions Club karácsonyi jótékonysági hangversenyét a Bartók teremben. A “Közel a karácsony, jő szeretetben” című műsorban fellép mások mellett a Röpülj Páva tehetségkutató elődöntőjébe jutott Vasi Kislegényczéh néptánccsoport is. A koncert bevételét a vakok és gyengénlátók, a nehéz sorsúak és hátrányos helyzetben lévők javára juttatják el.

Zsámboki Árpád - szervező, tag - Savaria Lions Club
“Mi most a hangsúlyt az ifjú tehetségekre fordítottuk, és így a Reményik Iskolának a növendékei, a művészeti szakkimnázium növendékei és a Koncz János Országos hegedűverseny legjobb szombathelyi versenyzőjének a fellépését biztosítottuk, ezenkivűl bizponyára nagy elismerést kap majd a vasi kislegényczéh, akik a felszállott a páva tv műsorában már elkápráztatták az ország közönségét.”

A Lions Club képviselője tájékoztatott arról is, hogy a Rózsabors Műhely megzenésített versekkel színesíti a szeretet jegyében összeállított műsort.