Hírek

Bükön adtak egymásnak randevút a legjobb asztaliteniszezők a sportág diákolimpiai megyei döntőjén

2021. október 19., 15:22

A résztvevők nemcsak iskolájukat, hanem egyesületüket is képviselték a tornán. A legjobbak indulási jogot szereztek az országos diákolimpiai döntőre.

 

Bükön adtak egymásnak randevút a legjobb asztaliteniszezők a sportág diákolimpiai megyei döntőjén

Az új tanév kezdetével a diáksportok szereplői is újra startvonal mögé állhattak. A kegyes időjárási viszonyok és az egészségügyi előírások megfelelő betartása mellett városi és megyei diáksport versenyeket bonyolítanak hétről-hétre. Legutóbb megyénk legjobb asztaliteniszezői ragadtak ütőt, hogy kiderüljön, ki a legjobb. A szervezők célja a versenyeztetés mellett az volt, hogy minél szélesebb körben terjedjen a sportág, ezzel utánpótlást biztosítva a szakosztályoknak, egyesületeknek. Ugyanakkor a Vas Megyei Diáksport Egyesület nagy hangsúlyt fektet a fair play szellemiségének elmélyítésére, valamint a megyei egyesületek, iskolák közti együttműködés elősegítésére is.

Pálóczi László - elnök, Vas Megyei Diáksport Egyesület
A minisztérium hirdeti meg a Diákolimpiát és kéri fel a Magyar Diáksport Szövetséget, hogy az ország összes diákolimpiát felmenő rendszerű versenyét megszervezze az adott tanévben, és a Magyar Diáksport Szövetség a megyei szervezeteivel - jelesül most a Vas megyei Diáksport Egyesülettel szervezteti meg tulajdonképpen szép magyarsággal az asztalitenisztől az úszás sportágig az összes diákolimpiát. Mi, a Vas Megyei Diáksport Egyesület ugye mindig a helyi erőkkel, a helyi szakmai stábbal vesszük fel a kapcsolatot, hogy egy ilyen fúzióban tulajdonképpen mindig az adott megyei döntő lebonyolódjon.

A Vas Megyei Diáksport Egyesület égisze alatt megrendezett versenynek ezúttal a Felsőbüki Nagy Pál Általános Iskola tornacsarnoka adott otthont. A gyerekek nemcsak iskolájukat, hanem sportegyesületüket is képviselték az erőpróbán. Két versenyszámban, három korcsoportban és két kategóriában hirdettek győzteseket. A megyei bajnoki cím és az aranyérem mellé a legjobbak jogot szereztek, hogy részt vegyenek az országos döntőn. (00143) Nap végén a minden értelemben hazai pályán szereplő Pál Barnabás örülhetett, aki kiválóan szerepelt és csak egyetlen szettet vesztett a torna során.