Hírek

Birtokba vették a lakók a Szűrcsapó és a Szabó Miklós utcában kialakított 32 új parkolót

2024. április 19., 18:34

Ma délelőtt 9 órakor birtokba vették a lakók a Szűrcsapó és a Szabó Miklós utcában kialakított 32 új parkolót. Kiépült a közvilágítás, és a várakozóhelyeket korláttal választották el a közeli játszótértől. A parkosítás még hátravan. A TOP Plusz fejlesztési keretből további beruházások valósulnak meg a jövőben a Derkovits-lakótelepen is.

Birtokba vették a lakók a Szűrcsapó és a Szabó Miklós utcában kialakított 32 új parkolót

Munkagépek dolgoztak az elmúlt hetekben a Szűrcsapó és a Szabó Miklós utcában. 32 új parkolóhelyet alakítottak ki. A várakozóhelyeket pénteken délelőtt vették birtokba a lakók. A bruttó 50 millió forintos beruházás során figyelmet fordítottak a zöldterület védelmére is.

Horváth Soma - alpolgármester, önkormányzati képviselő

Egyetlen egy fát nem kellett kivágnunk a projekt keretében. Tehát megmaradtak egyébként ezek a gyönyörű fák, sőt még fogunk ültetni, hiszen itt a Szűrcsapó 8-10. mellett még a parkosítás hátravan. A gyermekek és a játszótér érdekében egy korlát rendszert építettünk ki és ezekhez fog egy sövénysor beültetésre kerülni illetve két fa.

A közvilágítást a héten helyezték üzembe a szakemberek, még a parkosítás van hátra. A parkolófejlesztések uniós forrásból folytatódnak.

Horváth Soma - alpolgármester, önkormányzati képviselő

A Bem buszfordulónak az átépítése parkolóvá szintén szerepel, a Váci Mihály utcában is elkészült már egy terv a 32-34. környékén illetőleg a Benedek Elek utcában a 14-es ház mögött van egy út kialakítva - ami az E-on transzformátorház mögé vezet be - ide 45 parkolót tervezünk. Ez nagyban segítené az ott élőknek a lehetőségét és ezek szerintem a következő kétévben mind meg fognak valósulni.

A Patak utcában lévő 30 férőhelyes, ideiglenes kavicsos parkoló térköves és aszfalt borítást kap a jövőben.