Hírek

Birtokba vették a gyerekek azt a Bem József utcai játszóteret, ami nemrég újult meg

2022. november 22., 16:09

Szinte rá se lehet ismerni: korszerű játékok várják a gyerekeket, akadálymentesítés történt és facsemetéket is ültettek. A Centenáriumi Liget emlékhelye is itt létesült. A városvezetés kiemelt célja a szombathelyi játszóterek modernizálása, megszépítése, az elmúlt három évben 13-at újítottak meg.

Birtokba vették a gyerekek azt a Bem József utcai játszóteret, ami nemrég újult meg

Péntektől használhatják, és már aznap birtokba is vették ezeket a hatalmas, színes csúszdákat, mászókákat, a megszépült pingpongasztalt és minden mást is a családok a Bem József utcában. Sajtótájékoztatón közölte a városvezetés, hogy egyik legfontosabb céljuk a játszóterek  korszerűsítése, a szombathelyi gyerekek érdekében.

Nemény András - polgármester
“Az elmúlt három évben 190 millió forintot költöttünk játszóterekre, ennek során 13-at felújítottunk, egy teljesen új épült, és most egy új projekt kapcsán európai uniós forrásból és a városi forrásból, száz millió forintból három új játszótér épül, tulajdonképpen teljes mértékben megújul.”

Az egyik ez a modern, színes és biztonságos létesítmény. A tájékoztatón a Szombathelyi Szépítő Egyesület egy jeles eseményre is felhívta a figyelmet.

Bődi Lívia - elnök, Szombathelyi Szépítő Egyesület
“Ezen a helyen, ahol most állunk, ez a Centenáriumi Liget emlékhelye. 1985-ben, az egyesület alapításának száz éves jubileumára az akkori vezetőség összefogással létrehozott a Váci iskola melletti részen egy ligetet. Sajnos ez a liget már nem található meg abban a formában, ahogy létrehozták. Most pedig lehetőségünk adódott arra, hogy itt, ezen a helyen egy emlékhelyet alakítsunk ki, amelyet egy táblával jelöltünk meg.”
 
A mellette lévő padokat is az egyesület finanszírozta saját forrásból, több mint százezer forintot áldoztak rá.
Számos családnak, elsősorban a bölcsődés és óvodás gyerekeknek szerezhetnek örömet ezzel a hatalmas játéktérrel. A körzet képviselője felhívta a figyelmet a közel tíz frissen elültetett facsemetére, valódi közösségi hely lehet ez a tér.
 
Horváth Soma - alpolgármester
“A gyermekek, a szülők, nagyszülők után szerintem én vártam a legjobban, hogy elkészüljön ez a játszótér, a választási programom fő ígérete volt, hogy meg fogjuk újítani, és nagyon örülök annak ,hogy az Európai Uniós pályázat adta lehetőség mellett az önkormányzat is hozzájárult, hogy ez a csodálatos terület létrejöjjön, három hónappal ezelőtt úgy nézett ki ez a játszótér, mint az én gyerekkoromban, tehát régi játékok voltak, rossz állapotú padok, az elmúlt években nagyon sokszor próbáltunk takarítgatni, segíteni, de most tudott méltó formában megújulni.”

Akadálymentes parkolóval, bejárattal és játékokkal várják a mozgásukban korlátozott embereket is. A környék további, folyamatban lévő fejlesztéseiről is beszélt Horváth Soma.

11:08-11:21 - Horváth Soma - alpolgármester
“Hamarosan elkészül egy fitness park, úgyhogy a felnőttek számára is lesz kikapcsolódási lehetőség, nem kell a Csónakázótóra kimenni, itt nem messze a Szűrcsapó 24-nél egy több korosztály számára szolgáló fitness park épül jelen pillanatban.”

A karbantartást a SZOVA külön erre alakult részlege végzi a szombathelyi játszótereken, így költséghatékonyan lehet megoldani a folyamatos állagmegóvást, és a játékelemek biztonságos működését.