Hírek

Benépesült a Múzeumfalu

2011. május 19., 15:51
A kézműves mesterségekkel ismerkedhettek a gyerekek a Vasi Múzeumfaluban. Egy uniós projekt keretében áprilisban kézműves műhelyeket alakítottak ki a skanzenben, ezeket próbálták most ki az iskolások. Volt állatsimogató is, és aki akarta, megnézhette a Lúdas Matyi című színpadi játékot.
Benépesült a Múzeumfalu

A mester a kefekötés rejtelmeibe vezeti be épp a gyerekeket. Az ifjúság ma a kézműves szakmákkal ismerkedhetett meg a Vasi Múzeumfaluban. A gyerekek korongozhattak a fazekas műhelyben, a textilesben pedig szőnyeget készítettek.

Tóth Kálmán - múzeumpedagógus, Savaria Múzeum
"Azzal a céllel hirdettük meg a mai programot elsősorban iskolai, oktatási intézmények csoportjai számára, hogy a Múzeumfaluban berendezett új kézműves műhelyeket népszerűsítsük múzeumpedagógiai hasznosítására felhívjuk a figyelmet."
 
A mai rendezvényt a Múzeumi Világnaphoz kötődve szervezték meg, de a skanzenbe további kézműves napokat terveznek. Nyáron kézműves tábort is indítanának.


Illés Péter - muzeológus, Savaria Múzeum
"A rendezvény hátterében egy európai uniós projekt áll, ami a Kézműves Akadémia címet viseli osztrák-magyar együttműködéssel. 2009-től zajlik, ez az egyik állomása."
 
Az ovisok a múzeumfalu állataival ismerkedtek, a nagyobbak pedig rontásűző verset tanultak. A gyerekek jól érezték magukat a skanzenben, a dombról legurulásnak is nagy sikere volt.

A Paragvári Utcai Általános Iskola diákjai színpadra vitték a Lúdas Matyi című darabot, ennek is nagy sikere volt.