Hírek

Befejeződött a Szent Márton utcai csomópont teljes körű felújítása

2023. augusztus 23., 22:46

Befejeződött a Szent Márton utcai csomópont teljes körű felújítása. A kivitelező levonult a területről, hétfő óta szabad az út az autósok előtt, vadonatúj burkolaton lehet közlekedni. A városvezetés elkötelezett az útfelújítási program folytatása mellett: még idén további négy utca újul meg, jövőre pedig újabbakat hoznak rendbe.

Befejeződött a Szent Márton utcai csomópont teljes körű felújítása

Áprilisban a víz-, gáz- és távhővezetékek cseréjével kezdődött a Szent Márton utcai nagy csomópont felújítása. Ez volt a város egyik legrosszabb állapotú és legforgalmasabb kereszteződése. A közműárkok visszatemetése után júliusban indulhatott el a burkolat marása és az aszfaltozás. Előbb a déli, majd az északi sávokat zárták le, sáveltolással haladhatott a forgalom.

Három ütemben újult meg a jókora felület, ami hétfő reggel óta szabadon járható. Mindez 150 millió forintba került. A beruházás egy 460 millió forint értékű útfelújítási program keretében valósult meg, ami további négy csomópontot érint: újraaszfaltozták a Hunyadi utcai és a pláza körforgalmat, és új körforgalom épült az Emlékmű alatt és a kórháznál. A fejlesztések tovább folytatódnak, még idén és jövőre is újabb utcákat hoznak rendbe.

Nemény András - polgármester

"Az idén négy nagyon fontos utcát szeretnénk megújítani, Kodály Zoltán utca, Károly Róbert utca, Szőlős utca és a kámon B-telep első ütemeként a Rumi Rajki utcát. De jövőre is vannak terveink, ezek között olyan utca szerepel, ami mindenki számára nagyon fontos, a Csaba utca."

Ha megnyílnak a TOP Plusz program pályázati ablakai, további utca- és járdafelújításokra lehet számítani Szombathelyen.