Hírek

Befejeződött a Pipitér Óvoda energetikai korszerűsítése

2021. szeptember 21., 21:22

Uniós pályázaton elnyert 150 millió forintból szigeteltek, korszerű hőszivattyús fűtésrendszert építettek ki, lecserélték a radiátorokat és a nyílászárókat, így már komfortosabb környezetben fogadhatják a gyerekeket. Sajtótájékoztatót tartottak a fejlesztésről.

 

Befejeződött a Pipitér Óvoda energetikai korszerűsítése

Látványos a változás: külső hőszigetelést és új színt kapott az 1972-ben épült Pipitér Óvoda. Minden szempontból ráfért már a felújítás. Szigetelték a tetőt, hőszivattyút és napelemeket építettek be, lecserélték a radiátorokat, a nyílászárókat, a lépcsőház korszerűtlen üvegtéglái helyére ablakok kerültek. Így nem csak energiahatékonyabb, de lakályosabb is lett az épület.

Kapolcsi Kinga - óvodavezető, Pipitér Óvoda
"Sokkal komfortosabb lett az intézmény, jobb a hőtartása, könnyebben tisztíthatóak az ablakok, sokkal melegebb lett az óvoda."

Hat csoportba 141 gyerek jár, nekik és a dolgozók számára is nagy öröm a modern, komfortos környezet. A fejlesztés 150 millió forint uniós támogatásból valósulhatott meg, melyhez még a tavalyi évben 30 millió forint önerőt biztosított az önkormányzat. Idén további támogatást nyújtanak, hogy teljeskörűvé válhasson a megújulás.

Horváth Soma - alpolgármester
"Az idei évben pedig további 30 millió forintot biztosítottunk a villamosvezetékek felújítására, amire most fog sor kerülni, ez nem volt a projekt része. Elsősorban kerületi képviselőként lobbiztam ezért az előző ciklusban, és nagyon örültem, hogy ez megvalósulhatott."

A villanyvezetékek cseréje még szeptemberben megkezdődik, külső vezetékeléssel oldják meg, így nem kell bontani. A csoportszobákba és a kiszolgáló helyiségekbe új világítótestek kerülnek. A Pipitér Óvoda mellett nemrég megújulhatott a Maros Óvoda is.

László Győző - alpolgármester
"Energetikai beruházások kerültek elfogadásra és megvalósításra, ezen túl pedig akadálymentesítés is történt. Ez egy 123 milliós projekt, amihez az önkormányzat biztosított 34 millió önerőt. Örülök, hogy ezt meg tudtuk valósítani, a város lakói láthatják, hogy az elmúlt években folyamatosan valósulnak meg óvodai fejlesztések."

A sajtótájékoztatón elhangzott, a gyermek a legfőbb érték, ők jelentik a város jövőjét, ezért az önkormányzat célja az, hogy folytatódjanak az óvodafelújítások. Ehhez keresik a pályázati lehetőségeket.