Hírek

Befejeződött a főépület felújítása, megnyílt a Szombathelyi Vásárcsarnok

2021. október 08., 18:54

Másfél évig tartott az átépítés, a  vásárlók és az árusok is nagyon várták már az első piacnapot. Ma reggel sokan voltak kíváncsiak az új standokra, üzletekre.

 

Befejeződött a főépület felújítása, megnyílt a Szombathelyi Vásárcsarnok

Zacskóba kerül a friss, húsos pirospaprika, kínálják a savanyúságot, a zöldséget, gyümölcsöt. Ma végre birtokba vehették az árusok és a vásárlók is a teljeskörűen megújult, átalakított főépületet.

Horváth Józsefné
"Tágasabb, meg ezek a szigetek is jók, ahogyan kialakították."

Csejtei Józsefné, Csejtei József
"Nagyon szép, tágas, még van egy-két üres hely azért, remélem, még beköltöznek oda, de nagyon szép, nagyon tetszik. Mit vásároltak? Csak mindennapost. Kenyeret viszünk csak."

Csaknem 8000 m2-en várják a vásárlókat. A régi, jól ismert üzletek és árusok mellett új szolgáltatásokkal bővült a paletta: borkimérés, két őstermelői boltban háztáji baromfi- és kecsketejből készült termékek is elérhetők már, és több pecsenyesütő nyílt.

Polákovics Marietta - igazgató, Szombathelyi Vásárcsarnok
"Az árufeltöltést most már a déli oldalról végzik a kereskedők, négy dokkolót alakítottak ki a teherautók részére, a vásárlókat pedig az északi ajtókon keresztül, illetve a Hunyadi úti főbejáraton keresztül várjuk. Ami még változott, a zsibvásár. Vasárnaponként és szerdánként lesz ezentúl zsibvásár délelőtt, a szabadtéri területünk megszűnt, ott parkolóhelyeket alakítottak ki, a 2-es csarnokban lett kijelölve a használtcikk és iparcikk vásár."

Változott a nyitva tartás: a főépület hétköznapokon reggel 5-től délután 6 óráig, szombaton 3-ig, vasárnap délig fogadja a vásárlókat. Csütörtökönként termelői piac lesz, az MMIK előtti térről ide költöznek át az árusok. Jövő héten, az első alkalommal ünnepélyes megnyitót tartanak zenével, ételkóstolóval. A Vásárcsarnok a Településfejlesztési Programból elnyert 1,6 milliárd forint támogatásból, és mintegy félmilliárd forint önkormányzati hozzájárulásból újult meg.