Hírek

Barbenheimer a Savaria moziban

2023. július 21., 07:35

Egymás után mutatták be a Barbiet és az Oppenheimert csütörtökön este, a dupla premierre rengetegen érkeztek.

Barbenheimer a Savaria moziban

Sokan érkeztek csütörtök este a Savaria mozi premier estjére, ahol két új filmet mutattak be. A Barbie és az Oppenheimer jelent meg a vásznon. Mindkét film kasszasikernek igérkezik, együtt van a bemutatójuk, de stílusban teljesen eltérőek. A filmrajongók nagyon várták a dupla bemutatót. A két mű összevont nevéből igazi jelenség lett.

Dancs István - filmszakmai munkatárs, Agora Savaria Filmszínház

“Ez egy nagyon régóta várt dupla premier az Agora Filmszínház és a világmozis közeg tekintetében is. Ezzel kapcsolatban egyébként a Barbenheimer jelenségre szeretném felhívni a figyelmet. Az egyik legzseniálisabb marketingfogás volt úgy gondolom a Warner részéről, hogy az Oppenheimerrel együtt küldték moziba a filmet. Gyakorlatilag így a marketingköltségek a nullával konvergálnak, viszont mindenki számára elérhetővé váltak és érdekessé is tették ezáltal a filmet. Az volt a koncepciója úgy gondolom a Barbienak, hogy a lehető legszélesebb közönséget szólítsák meg.”

A film elején egy tökéletes, rózsaszín világba csöppenünk, ahova egyszer csak problémák köszöntenek be. Barbie elmegy a valóságos világba, hogy megvédje a saját, különleges országát, és szerelme, Ken is vele tart. Máté barátaival érkezett a premierre, leginkább Ryan Gosling miatt érdekelte a film.

Sarkadi Máté

“Nagyon kitér a nemi egyenlőségre, kis feminizmus is van benne. Nem kis, van benne bőven, de szerintem körbejárja nagyon jól ezeket a témákat, és a végén, nem akarok semmit így elspoilerezni, de a végére ahogy kihozza ezt az egészet, hogy mi az igazi érték az emberi mivoltunkban, szerintem eltalálták.”

Az Oppenheimer egy thriller, amit Christopher Nolan írt és rendezett. J. Robert Oppenheimer fizikusról szól, aki a Manhattan-terv egyik vezetőjeként fontos szerepet játszott az első amerikai atombomba kifejlesztésében. A filmet elképesztő színészgárdával vitték vászonra.

Csirmaz Péter

Színészgárda meggyőzött, rendező hellyel-közzel meggyőzött. Azért vannak jó filmjei, számomra is jó filmjei, és hát a téma is nagyon érdekel, hogy hogyan nyúl hozzá, hogyan dolgozza fel, tényleg a színészek. Az előzetes teljesen meggyőző, én az első másodperctől kezdve rá vagyok pörögve, úgyhogy nagyon érdekel. Szerintem pikk-pakk el fog repülni az a három óra.

A Barbenheimer jelenséget kifestett barbie babákkal erősítették a moziban.