Hírek

Balogh Boglárka nyerte az országos válogató versenyt

2024. február 27., 20:41

Balogh Boglárka, a Pécsi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Egészségügyi Technikum 12. osztályos tanulója nyerte az országos válogató versenyt, így ápolás és gondozás kategóriában ő képviselheti Magyarországot az idei WorldSkills és a 2025-ös EuroSkills nemzetközi versenyen. Számára a nyár felkészüléssel telik majd.

Balogh Boglárka nyerte az országos válogató versenyt

Balogh Boglárka - csecsemő- és gyermekápoló szak, 12. évfolyam - PTE SZESZI

“Bízok a legjobbakban, próbálok minél jobban felkészülni, mind szakmailag, mind mentálisan, és mindent beleadva meglátjuk, hogy mi lesz az eredmény. Én bizakodok.”

A 2012 óta a PTE fenntartásában működő egészségügyi szakképző iskola már harmadik alkalommal delegál tanulót nemzetközi versenyre ápolás és gondozás kategóriában. A szakmai felkészítés mellett a diákok hozzáállása is kellett a kiemelkedő eredményekhez.

Tóth Judit - szakmai oktató - PTE SZESZI

“A diákok ambiciózusak és szeretnének jól szerepelni. Fontos a nyelvtudás, tehát azért azt kiemelném, hogy az angol nyelvtudás azért az alap ennél a versenynél, és tényleg nagyon fontos az elköteleződés. Tehát azért az, hogy ezt szeresse, akarja csinálni, akarjon az egészségügyben dolgozni majd és ezzel foglalkozni”

Boglárka képzésében sokat segített Simon Zsolt, aki a 2017-es Abu Dhabi-ban rendezett világversenyen ápolóként már képviselte hazánkat.

Simon Zsolt - óraadó oktató - PTE SZESZI

“Azon túl, hogy nyilván én is igyekeztem átadni azokat a tapasztalatokat és ismereteket, amik szerintem fontosak egy ilyen versenynek a jó szereplésének érdekében, nagyon fontosak azok a skillek, tapasztalatok, amiket már a versenyző saját magával hordoz, tehát megfelelően legyen motiválva, megfelelő mentális igénybevétel alatt tudjon teljesíteni ahhoz, hiszen ez a verseny elég nagy és hosszú időt vesz igénybe a felkészítés alapján, illetve a verseny már az a 3-4 nap is nagyon kemény és nagyon nagy kitartást kíván hozzá.”

A nemzetközi vetélkedőn otthonápolási, kórházi, szociális intézményi és szakrendelői környezetben kell szituációs feladatokat megoldani. Boglárka felkészítéséről a továbbiakban az Országos Kórházi Főigazgatóság gondoskodik.