Hírek

Az utolsó pillanatokban kapott ki a Falco a megyei rangadón

2013. január 21., 17:46

Az utolsó negyedben nyújtott gyenge játékának köszönhetően veszítette el a vasi derbit az Aréna Savariában a SZOVA-Trend Optika KC  NB I-es kosárcsapata: a szombathelyiek több mint 10 pontos vezetést eltékozolva 92:91-re kaptak ki a Körmend gárdájától.

Az utolsó pillanatokban kapott ki a Falco a megyei rangadón

Közel telt ház, több mint 3000 néző fogadta az Aréna Savariában  a vasi kosárrangadón pályára lépő két csapatot,  a SZOVA-Trend Optika KC Szombathelyt és a Lami-Véd  Körmendet.  Az NB I-es pontvadászat 17. fordulójában lejátszott derbit hatalmas iramban kezdték a küzdő felek: a pontgazdag nyitónegyed végén 26:25-ös vendégvezetés állt a táblán. A második játékrészben a hazaiak két cserejátékosa, Harazin Tamás és Váradi Benedek volt a főszereplő: mindketten jól céloztak és találataiknak köszönhetően a félidő zárásakor már a SZOVA-Trend Optika KC járt előrébb tucatnyi ponttal. A 61:49-es állásról kezdődő harmadik negyedben lényegi változás nem történt: a sárga-feketék magabiztosan őrizték tetemes előnyüket, így az utolsó 10 perc 76:62-es hazai vezetésről indult. A záróetapban aztán teljesen váratlanul feltámadtak a Rába-partiak és beérték az egyre inkább széteső játékot mutató hazaiakat. A találkozó vége előtt  20 másodperccel 91:91-re álltak a csapatok. A végjátékban Kutasi Gergely egy büntetőt értékesítve minimális előnyhöz juttatta csapatát és mivel Bencze Tamás együttese elhibázta utolsó támadását, ez az egy sikeres  büntető 92:91-es győzelmet ért a Körmendnek. A SZOVA-Trend Optika KC így zsinórban második hazai meccsét veszítette el egyetlen ponttal.

Bencze Tamás vezetőedző, SZOVA-Trend Optika KC
"Vereség mindig fáj. Különösen egy olyan meccsen ami a miénk volt szerintem. A Pécs elleni meccsen a Pécs nagyon jól játszott. Most a Körmend nagyon jól küzdött és azért nyert, mert végig hitt abban, hogy nyerhet."

A szombathelyi csapat újabb vereségével nehéz helyzetbe került. Egyre inkább bizonytalannak tűnik az, hogy a sárga-feketéknek sikerül az alapszakaszt az első hatban zárniuk. A SZOVA-Trend Optika KC legközelebb Jászberényben lép pályára bajnoki mérkőzésen.