Hírek

Az ünnepi forgatagban sem szabad megfeledkeznünk a vagyonbiztonságról

2023. december 01., 11:40

Az ünnepi forgatagban sem szabad megfeledkeznünk a vagyonbiztonságról, értékeink védelméről - erre hívja fel a figyelmet a rendőrség a karácsony előtti hetekben. Bevásárlóközpontokban felállított információs pultjuknál hasznos tanácsokkal várják az érdeklődőket. Az idei kampányban nagy hangsúlyt kap az internetes csalások megelőzése.

Az ünnepi forgatagban sem szabad megfeledkeznünk a vagyonbiztonságról

Közeledik a karácsony, érezhetően nő a forgalom a bevásárlóközpontokban, főleg hétvégéken. A zsúfolt helyeken mozogva fokozottan kell vigyáznunk értékeinkre, erre hívja fel a figyelmet a rendőrség Házhoz megyünk - Fókuszban a biztonság című kampánya.

Némethné Zsigó Zita - bűnmegelőzési alosztályvezető, VVMRFK

"A táskánk belső zsebében, kabát belső zsebében, védett helyen tároljuk pénztárcánkat, bankkártyát, autónk kulcsát. Nézelődés közben legyen gondunk arra, hogy ne hagyjuk a táskát a bevásárlókocsiban, és a már megvásárolt árukat se hagyjuk felügyelet nélkül."

Bevásárlóközpontokban találkozhatunk a rendőrség információs pultjával. Ma a plázában várták az érdeklődőket vagyonvédelmi jó tanácsokkal, hasznos beszélgetésekkel, kiadványokkal, apró ajándékokkal, a gyerekeket óriás kirakóval, rejtvényekkel, totóval.

"Nagyon jó, azt is nyugodtan kösd össze, remek!"

Külön felhívják a figyelmet az internetes vásárlás veszélyeire, a kibertérben elkövetett csalásokra és azok megelőzésére.

Némethné Zsigó Zita - bűnmegelőzési alosztályvezető, VVMRFK

"Ne dőljünk be a csalóknak, kapcsoljunk! Ha valamit gyanúsan olcsón, áron alul kínálnak, azzal valami nincs rendben. Célszerű utánvétes fizetést választani és megbízható kapcsolaton keresztül történjenek a fizetések."

A netes csalásokkal kapcsolatban a kiberpajzs.hu oldalon minden hasznos információ megtalálható. Az ünnepváró forgatagban a polgárőrség is nagyobb erőkkel van jelen, 10-15 egyesület fogott össze, közösen járőröznek például a Fő téri adventi vásárban.

Péntek Róbert - sajtóreferens, Vas Megyei Polgárőr Szövetség

"Figyeljük a zsebeseket, az otthagyott értéktárgyakat, az üzletekben tevékenykedő emberkéket kérjük, figyeljenek oda értékeikre, ne hagyják ott sehol."

December 6-án a Family Centerben lehet megtalálni a rendőrök információs pultját. Elindult a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság Facebook oldala is, ahol hasznos bűnmegelőzési tanácsokat tesznek közzé, hogy mindenkinek nyugodt karácsonya legyen.