Hírek

Az Ovi-Röpi Kupára több mint száz óvodás érkezett Vas vármegyéből és Sopronhorpácsról

2023. május 17., 10:36

A jövő csillagai vették birtokba az Aréna Savaria parkettjét.

Az Ovi-Röpi Kupára több mint száz óvodás érkezett Vas vármegyéből és Sopronhorpácsról

Idén is hatalmas érdeklődés övezte az Ovi-Röpi Kupát, melynek célja a röplabda népszerűsítése és a mozgás öröme. Az évek óta hagyományos játékos vetélkedőt idén csak az utolsó pillanatokban sikerült tető alá hozni.

Bedőcs Gergely - szakosztályvezető, Szombathelyi Sportiskola
- Először is az a legfontosabb, hogy örülünk, hogy egyáltalán megszervezhettük ezt a programot. Egész évben úgy tűnt, hogy erre nem lesz lehetőségünk. Itt az elmúlt másfél-két hónapban kezdhettünk neki ennek a szervezésnek. Az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány, a Magyar Röplabda Szövetség és a Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonprofit Kft. röplabda szakosztályának ez a közös programja. Minden olyan óvodát meginvitáltunk ebben az évben is, akiket tavaly.

Az Ovi-Röpi Kupára 17 óvodából 102 gyerek érkezett, akik közös bemelegítéssel hangoltak a versenyre. A szervezők ezúttal kivették a zsinór röplabdát a programból, ugyanakkor a 17 állomásos színes, szórakoztató ügyességi feladat azonnal elnyerte a gyerekek tetszését. A lufi egyensúlyozás, az ugróiskola, a labdavezetés mind-mind a röplabda sportág alapjaival való ismerkedést szolgálta.

Kovács Cecília - ügyvezető igazgató, Szombathelyi Sportiskola
- Számunkra azért nagyon fontos, hogy  a röplabda-szakosztályának az utánpótlását ugye szeretnénk biztosítani. Így már nagyon kis korban próbáljuk a gyerekekkel megismertetni a labdajátékot, a labdavezetésnek a szabályait, a kedvet hozzákapcsolni. Szombathely minden óvodájában van ilyen ovi-pálya, ahol már kis korban kezdenek gyakorolni és akkor annál nagyobb lelkesedéssel, már van tapasztalatuk, már van egy kis ügyesség, amit már megszereznek és azt lehet tovább vihetni.

Nagy sikert aratott a program egyik visszatérő fő attrakciója a Sportiskola kabalája, a fehér nyuszi, akivel a szünetekben játszhattak a gyerekek. A rendezvényen szerzett megannyi élmény mellé valamennyi kis óvodás ajándékcsomagot kapott.