Hírek

Az esztendő utolsó közgyűlését tartják csütörtökön

2023. december 13., 19:06

Az esztendő utolsó közgyűlését tartják csütörtökön. A képviselő-testület 15 napirendi pontot nyilvánosan, egyet zárt ülésen tárgyal. A témák között szerepel az új településrendezési eszközök elfogadása, a közterület-felügyelet munkájáról és a háziorvosi életpályamodellről szóló beszámoló is. Meghívót kaptak a Haladás vezetői, hogy megvitassák a klub válságos helyzetét. A 9 órakor kezdődő közgyűlést élőben követhetik a Szombathelyi Televízió műsorán és Facebook-oldalán.

Az esztendő utolsó közgyűlését tartják csütörtökön

A két közgyűlés közötti beszámolóban szerepel, hogy október-novemberben a vadászok 20 vaddisznót ejtettek el a város belterületén. A munka hatékonyságát mutatja, hogy augusztus óta nem érkezett lakossági bejelentés a vadak jelenlétéről. A tervek szerint jövőre is ügyeleti rendben dolgoznak majd a vadászok.

Minden szükséges engedély megérkezett a Muskátli utcai trafibox telepítéséhez. Még ki kell építeni az áramellátást, a doboz jövő júliusig a helyére kerül.

Tájékoztató hangzik el a Szombathelyi Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft. helyzetéről. Az ülésre meghívót kapott a klubvezetés, a többségi tulajdonos és a felügyelőbizottság elnöke is.

Beszámolót hallanak a képviselők a közterület-felügyelet idei munkájáról. Az anyagból kiderül, hogy az intézkedések száma jelentősen nőtt, meghaladja a 18 ezret - 2021-ben ez a szám még alig 8000 volt. Közel 400 parkolóhelyet szabadítottak fel közterületen tárolt, forgalomra alkalmatlan járművek felderítésével.

Napirenden szerepel az 1000 fa program lakossági kiterjesztéséről szóló beszámoló is. A regisztárció rekord idő alatt betelt, jövőre tervezik a folytatást.

Beszámoló hangzik el a háziorvosi életpályamodellről. A 2020. március 1-jén indult programhoz eddig 55 orvos csatlakozott, a város 190 millió forintot költött rá. Eredménye, hogy jelenleg nincs tartósan, azaz 6 hónapnál hosszabb ideje betöltetlen praxis Szombathelyen.

Visszaadja a bérleti jogot a Víztoronyban működő kávézó üzemeltetője. Anyagi kérdéseket kell rendezni.

Megtörtént a településrendezési eszközök teljeskörű felülvizsgálata, a folyamatot december 31-ig önkormányzati döntéssel kell lezárni, erről is határoznak a képviselők. Megalkotják a jövő évi átmeneti gazdálkodásról szóló rendeletet. Tárgyalnak önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok jövő évi üzleti tervéről. Egy érvényes vételi ajánlat érkezett a távhőszolgáltató Március 15. téri ingatlanjára, 145 millió forintért cserélhet gazdát az épület. 55 millió forinttal növelik a parkfenntartásra szánt idei keretet. Több intézmény alapító okiratát módosítani kell, a köznevelési foglalkoztatotti jogviszony-változás miatt. A közétkeztetéssel kapcsolatban is döntést hoznak: az idei nyersanyagnorma marad érvényben jövőre, az önkormányzat 55 millió forint rezsitámogatást nyújt az Elamennek. Zárt ülésen a köznevelési GAMESZ vezetői megbízása a téma.