Hírek

Az ELTE Savaria Egyetemi Központban idén 25-en kezdték meg a gépészmérnök képzést duális formában

2022. szeptember 30., 20:43

Ma délelőtt ünnepélyesen aláírták a hallgatók a szerződéseiket azokkal a partnercégekkel, amelyekkel együtt fognak dolgozni a közeljövőben.

Az ELTE Savaria Egyetemi Központban idén 25-en kezdték meg a gépészmérnök képzést duális formában

2015-ben indult el a gépészmérnök képzés Szombathelyen. Jelenleg több, mint 70-en tanulnak duális formában. Bukvai András Bálint most elsőéves, már gyermekkorában tudta, hogy számára a mérnöki pálya a megfelelő.

Bukvai András Bálint, gépészmérnök hallgató, ELTE-SEK
“Gyerekkoromban - megmondom őszintén - rengeteget Lego-ztam, és otthon mondták, hogy "Neked mérnöknek kell lenned, mert ők is imádnak szerelgetni, tervezni". Úgymond ez a véremben van. Egyrészt megfogadtam a tanácsukat, másrészt ki szerettem volna próbálni, hogy milyen az egyetemista élet. Ugyanakkor szeretném megalapozni a jövőmet.”

Akik idén kezdték meg tanulmányaikat, pénteken ünnepélyesen aláírták a szerződésüket a fogadó vállalatokkal az ELTE Savaria Egyetemi Központ aulájában. Lenkai Nóra megköszönte az évek óta tartó együttműködést a partnercégeknek. A hallgatókhoz is szólt.

Lenkai Nóra rektori biztos, ELTE SEK
Kedves hallgatók, önöknek azt kívánom, hogy találják meg számításaikat, tegyenek szert minél szélesebb körű és innovatív tudásra. Egyetemi tanulmányaik tekintetében arra biztatom önöket, hogy éljenek a rendelkezésükre álló lehetőségekkel, legyen szó szakmai programokról, egyetemi napokról vagy éppen a sportprogramokról. Érezzék jól magukat itt a szombathelyi campuson.

A duális képzésben a hallgatók minden félévben a partnercégeknél végeznek gyakorlatot. Ősszel 6, nyáron 14 hetet töltenek a vállalatoknál, így a szak elvégzése után könnyebben elhelyezkedhetnek.

Kollár László intézetigazgató, ELTE IK SMI
“A hét féléves képzésen egy 70 hetes gyakorlaton vannak túl, úgy helyezkednek el az iparban, hogy az egyetemi tanulmányokon kívül egy jelentős céges- és munkatapasztalatuk is van már.”

Az eseményen kitüntetéseket is átadtak.