Hírek

Az ELTE Savaria Egyetemi Központ 300 végzett hallgatója vette át a diplomáját szombaton

2023. július 24., 07:34

Közülük 140-en választottak pedagógusképzést, de gépészek, gazdálkodás-, és különböző sportszakos hallgatók is befejezték tanulmányaikat. Idén először adtak át pszichológia alapszakos diplomákat.

Az ELTE Savaria Egyetemi Központ 300 végzett hallgatója vette át a diplomáját szombaton

Családtagok és a barátok tapsoltak a friss diplomásoknak az AGORA sportházban szombaton. A szülők aggodalommal, a fiatalok bizalommal néznek a jövőbe.

Kovács Ferenc - szülő

“Óriási büszkeséggel tölti el az embert nyilván, hogy ha a gyermeke egy ilyen iskolával végzett, aztán hogy mi a jövő, azt majd ő fogja eldönteni, nem olyan egyszerű.”

Vörös László - szülő

“A jövőről még nem tudjuk pontosan, hogy mi lesz, ő már dolgozik amúgy, nem a szakmában még, nem talált magának helyet, de keressük a lehetőségeket jelen pillanatban, viszont ő az egyetem alatt is dolgozott, tehát igazából nekem egy kis könnyebbség volt. - Ő mit végzett? -Ő pszichológia szakon végzett.”

A 300 végzett hallgató közül 140-en szereztek pedagógus végzettséget, ők délelőtt vették át oklevelüket. Délután köszöntötték a többi tudományterület hallgatóit, például a sportszervezőket is, köztük az SZKKA kiváló kézilabdázóját.

Pődör Rebeka - sportszervező

“Kettős érzéseim vannak, mert kicsit szomorú vagyok, hogy vége lett, mert nagyon sok jó barátra tettem szert, és nagyon élveztem az egyetemi éveket, de nem aggódom, szerintem a magyar sportban van annyi lehetőség, hogy elhelyezkedjünk.”

Többen az alapképzés után mesterszakon folytatják.

Tóth Benett - sportszervező

“Sportmenedzser szakra jelentkeztem, úgyhogy augusztusban lesznek eredmények, a messzemenő terveim pedig hát sportújságíró, sportkommentátor szeretnék lenni, úgyhogy ha minden összejön, akkor talán megvalósíthatom az álmaimat.”

Családja nagyon büszke Benettre, a nagy eseményre még egy nem mindennapi vendéget is hoztak.

Tóth Miranda Lina

“Érkezett a tesómnak a még kisebb testvére úgymond, Leonid, akit mivel nem tudtuk kire hagyni, ezért muszáj volt hogy velünk jöjjön, és gondolkoztunk, hogyan legyen az ő elhelyezése, de amikor megláttam itt az AGORA-nak a tábláját, hogy az év kutyabarát helye, akkor megörültem.”

A rektori biztos köszöntőjében Leonardo Da Vincit idézte.

Lenkai Nóra- rektori biztos, ELTE-SEK

“Az akadályok nem törhetnek meg, minden újabb akadály az elszántságomat fokozza. Önök az ELTE Savaria Egyetemi Központjában eltöltött éveik alatt értékteremtő tudásra tettek szert, a saját tudományterületükön belül. A tudás, a tehetség, és az Önökben lévő tenni akarás lehetőséget teremt arra, hogy formálják a jövőbeni társadalmat.”

Tanáraik is elköszöntek a hallgatóktól. A társadalomtudományi kar dékánja szerint igenis meg lehet változtatni a világot, a pszichológusokat pedig arra biztatta a kar vezetője, hogy az emberek életminőségének javításáért dolgozzanak. Azt javasolták, képezzék tovább magukat. Idén először adtak át az ELTE Savaria Egyetemi Központ végzett hallgatóinak pszichológia alapszakos diplomát.