Hírek

Az előző tanévben kimagasló eredményeket elért iskolákat és testnevelőket jutalmazták

2024. február 09., 19:57

Az előző tanévben kimagasló eredményeket elért iskolákat és testnevelőket jutalmazta csütörtökön a Vas Megyei Diáksport Egyesület. Minden szempontból történelmi sikert ért el a vármegye: negyedik helyen zárt az országos pontversenyben.

Az előző tanévben kimagasló eredményeket elért iskolákat és testnevelőket jutalmazták

Ünnepélyes keretek között rendezte meg díjátadó rendezvényét a Vas Megyei Diáksport Egyesület csütörtök délután az ELTE Savaria Egyetemi Központban.

Pálóczi László - elnök, Vas Megyei Diáksport Egyesület

Idén először rendezzük meg és remélhetőleg hagyományosan, hiszen a Magyar Diáksport Szövetség kidolgozta a magyarországi diáksport szakmai továbbfejlesztési koncepcióját és ebben a diákolimpiai terület tulajdonképpen öt pillért kapott. S ez az ötödik pillér a testnevelőknek, iskoláknak - azon belül is az általános és középiskolásoknak - a megyei szintű díjazása és ez az a bizonyos ünnepség, amin ma vagyunk.

A rendezvényt a Nyitra iskola és a Galaxy akrobatikus rock and roll formációinak bemutatója nyitotta, majd Majthényi László, a Vas Vármegyei Közgyűlés elnöke köszöntötte a vendégeket: beszédében a diáksport fontosságát hangsúlyozta. Azok a szombathelyi és vidéki általános- és középiskolák vehettek át elismerést, amelyek a 2022/2023-as tanévben országos szinten is kimagasló eredményt értek el sportversenyeken. A legsikeresebb középiskola a Nagy Lajos Gimnázium lett, amely kategóriájában első helyen végzett. Az általános iskolák mezőnyében a Zrínyi Ilona Általános Iskola második, míg a kisiskolások versenyében a nádasdi Széchenyi István Általános Iskola a harmadik helyet szerezte meg. Az iskolák eredményei a vármegyék versenyében is történelmi sikert hoztak.

Pálóczi László - elnök, Vas Megyei Diáksport Egyesület

Ha összeadjuk ezekhez az eredményekhez tartozó pontokat és megnézzük az országos eredményességi listát, megyei összpontszámot, minden testnevelő, minden elért pontszámához tartozó összpontszámot, akkor pedig Vas megye a negyedik helyen zárt. Olyan megyék előztek meg minket, mint Pest megye, a fővárosunk illetve Borsod-Abaúj-Zemplén megye, tehát hozzánk képest gigantikus nagyságú és iskolai létszámmal rendelkező és hozzájuk tartozó testnevelőkkel rendelkező megyék. Persze van még följebb, hogy a dobogón végezzünk ebben is.

A rendezvényen elhangzott, hogy az elért eredmény az iskolák, a testnevelő tanárok és diákok közös sikere.