Hírek

Az Éhen Gyula Baráti Kör támogatja az Éljen Szombathelyt a júniusi önkormányzati választásokon

2024. május 22., 11:33

Az Éhen Gyula Baráti Kör támogatja az Éljen Szombathelyt a júniusi önkormányzati választásokon - jelentették be a mai sajtótájékoztatón, ahol a vasútállomás környékének felújítási terveit is ismertette a szombathelyi városvezetés.

Az Éhen Gyula Baráti Kör támogatja az Éljen Szombathelyt a júniusi önkormányzati választásokon

Több ütemben szépül meg az Éhen Gyula tér: a Blaguss lecserélte a régi Volán-pavilonokat, később az önkormányzat új parkolókat létesített, a meglévő zöldterületre új fákat telepített. A városvezetés egy komplexebb felújítást is tervez, amelyben fa- és virágültetés, térburkolat-építés, okos padok és okos buszmegállók telepítése is szerepel TOP PLusz forrásból.

Bokányi Adrienn - képviselő, 2. számú választókörzet

“Az Éhen Gyula Baráti Kör felkeresett minket Éhen Gyula szoborállítási elképzelésükkel, amit maximálisan támogatunk, és ennek is egy méltó környezetet képzelünk el. Ez azt jelenti, hogy a jelenlegihez képest egy 30-40%-kal nagyobb zöld területet álmodtunk meg főkertész asszonnyal közösen”

Az elképzelésekhez illeszkedik az Éhen Gyula Baráti Kör kezdeményezése. Az egyesület új szobrot állítana a téren, a névadó emlékére.

Kozma Gábor - elnök, Éhen Gyula Baráti Kör

“Az eredeti szobor - a 1935-ben átadott szobor - az állomás előtt itt volt. Ezt szeretnénk ide visszahozni. Nem a szobrot, mert azt sajnos újra kell faragtatni, mert a régi az eléggé tönkrement , de ezt a folyamatot indítjuk el most a városvezetés nagyon kedvező hozzáállásával.”

A baráti kör vállalkozók és magánszemélyek adományaira is számít a szobor állításához.

Nemény András - polgármester

“Természetesen az önkormányzat szereplői is - jómagam is - ennek a közadakozásnak az első támogatóiként fogunk fellépni - szeretnék én lenni az első. Azt gondolom, hogy van ez olyan fontos dolog, hogy szimbolikusan is és konkrétan is támogassuk, hiszen Éhen Gyula, második városalapítónk, Szombathely újkori történetének legfontosabb polgármestere volt”

A sajtótájékoztatón Kozma Gábor bejelentette, hogy az Éhen Gyula Baráti Kör támogatja a választáson az Éljen Szombathelyt. Nemény András a baloldali összefogás polgármester-jelöltjeként megköszönte a bizalmat.